Hirdetés
Hirdetés

Gyerekek, szülők közös készülődése

Gyerekek, szülők közös készülődése Cseperedő

Az advent a szeretet, a béke, a várakozás ideje. Fényt gyújtani életünkben erős hittel, még akkor is, ha többször újra kell gyújtani a kialudt lángot.

Erre a csodás készülődésre kaptak ebben az évben is meghívást a Nicolae Colan Általános Iskola I. B osztályos tanulói – szüleikkel együtt – az adventi időszakot megelőző péntek délutáni közös tevékenységre. Délelőtt az osztály feldíszítette osztálytermét, megtörtént az anyagok, kellékek előkészítése, délután a gyermek-szülő együttes barkácsolás következett. Halk karácsonyi zene szolgált aláfestésként, karácsonyvárás hangulata járta át lelkeinket. Meleg citromos tea és mézeskalács illata terjengett a levegőben. Az ősszel gyűjtött kincsek, termések mellett színes mécsesek, gyertyák, szalagok közül válogatva adventi koszorúkat, ajtó- és asztali díszeket, gyertyatartókat készítettünk, amivel a családok melegebbé, hangulatosabbá tehetik otthonaikat. Mivel a tavalyi év ezt nem tette lehetővé, jó volt megtapasztalni a közös munka örömét. Látni a pirosló gyermekarcokat, a lelkes szülőket, s azt a sok, szebbnél szebb munkát…

A gyerekek hetente egyszer, a lelki nevelés órán is ismerkednek az adventi időszak lényegével. Karácsonyra pedig irgalmasságról, jócselekedetekről szóló keretmesébe foglalt betlehemest játszanak.

Nagyon fontosnak tartom, hogy közös készülődéssel hangolódjunk rá az ünnepre, mert ilyenkor még jobban megismerjük egymást, erősödik a közösség. Ez az időszak igazi áldás mindannyiunk számára, és nagyszerű alkalom arra, hogy kicsit feltöltődjünk, lelkünket is ünneplőbe öltöztessük a közelgő karácsonyra.

Fábián Veronika alsó tagozatos tanár

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük