Felhívás!

– Gondolatok vízöntő csillagjegy módjára –

Adjon Isten minden jót ez új esztendőben! De tudjátok, amilyen a fogadjisten, olyan az adjonisten is. Ahogyan mi viselkedünk másokkal, úgy fognak ők is viselkedni velünk. Na, ez a problémám, hogy én egy kissé szkeptikus vagyok, mert úgy érzem, ha megdobnak kővel, én kenyérrel kell szolgáljak. Na, de öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Az idén felfogadtam, nem fogok semmit véka alá rejteni! Megmondom kerek perec, mit gondolok rólatok. Akinek nem tetszik, az haragudhat. Nem kell figurákat vágni, és mondani, hogy, na, épp tőled nem ezt vártam. Hidd el, az vagyok, amit te kiváltasz belőlem. Ilyen egyszerűen működök.

Szeretem, ha szeretnek, sőt az egyetlen hajtóerőm a szeretet. Szeretem a biztonságot, békességet, kiegyensúlyozottságot. Megnyugtat. Lelkem mélyén vulkán lakozik, és szükségem van testi kiegyensúlyozottságra, amit egy hosszú beszélgetés során tőletek kapok meg, kedves szeretteim. Ha mégsem így történne, akkor derült égből villámcsapásként fogok reagálni, nem érdekelve, hogy később esetleg megbánom, amit teszek, mondok. Ez vagyok én. Egyszerű és bonyolult. Elérhetetlen és mégis közeli. Sokan szeretnek, sokan megvetnek, de engem csakis a barátaim, szeretteim véleménye érdekel.

Szeretem az elismerést, és mindig magasra teszem a lécet. Ezért sokszor belefáradok, hajlamos vagyok a depresszióra. Nem szeretem, ha sajnálnak, ezért hamar felállok minden egyes bukás után.

Nem tűröm az ellenkezést, csak ha alapja van, de ugyanakkor szívesen ellenkezem, hogy megtudjam, mit is akarsz tőlem. Ha átmész az általam felállított szópárbajon, örökre megkedvellek. Azért néha napján előhozom, hogy emlékszel-e a vitáinkra, félreértéseinkre, de csakis azért teszem, hogy visszaigazold, nem bántad meg, hogy velem maradtál, barátom, családom, ismerősöm.

Elkezdődött egy új esztendő, mindenki fogadkozik, de ne feledjétek, öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogy láthassunk át rajta. Hogy miért? Azért, mert a zavarosban nem lehet átlátni. Ha pedig nem láthatóak a dolgok, akkor nem ismerhetőek, nem egyértelműek, nem világosak, és én így szeretem.

Első kézből, tisztán, világosan!

Csákány Zsuzsanna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.