Felhívás!

Egy háromszéki csapat a döntőben

A 9–12 osztályosok Bolyai Matematika Csapatversenyét idén hat körzetben szervezték meg. Az erdélyieket a magyarországi diákok egy részével a Hunnia körzetbe sorolták. Minden évfolyamról a hat legjobb eredményt elért csapatot díjazták, Háromszékről hármat, de csak egy jutott tovább a február 24. magyarországi döntőbe.

Háromszéken 31 csapat nevezett be a rangos vetélkedőre a Székely Mikó Kollégiumból, a Mikes Kelemen Líceumból és a Kőrösi Csoma Sándor Líceumból. A díjazottak közé a Székely Mikó Kollégium három csapata került be. A legjobb eredményt, első helyezést a Miklós Csenge, Kiss Andrea Tímea, Roth Apor és Csutak Dávid tizedikes diákok alkotta Nem mondom meg nevet viselő csapat érte el, és meghívást kaptak a február 24-i Kárpát-medencei döntőre. A végzős középiskolások Nemo-csapata – Demeter Ábel, Bakó Bence, Bálint Hunor Ferenc és Máté Zsolt – második helyen végzett, míg a kilencedikes Csiszér Csanád, Ferencz Eszter, Kotró-Kosztándi Anna és Laczkó Csongor diákok Nemdohányzó Klubja az ötödik lett.

A Hunnia körzetben a legnépesebb mezőny a kilencedik osztályosoké, 116 csapat vetélkedett, a tizedikeseknél 106, a tizenegyedikeseknél 76, míg a végzős középiskolásoknál 38. A verseny célja segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat, átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett összemérhessék tudásukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.