Felhívás!

Fotó- és videópályázat

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei, valamint a diaszpórában élő középiskolások és egyetemisták részére a karácsonyi, újévi és farsangi ünnepkörök színes bemutatására. A cél, hogy a diákok bemutassák a téli időszak helyi magyar szokásait, ezzel tudatosítják a Nemzeti Összetartozás Évében, hogy minden régiónak megvannak a saját hagyományai, tradíciói, amit a fiatalok tisztelnek és őriznek. Benevezni január 31-ig lehet videóval és fotóval. A nyertes pályázók elektronikai eszközökre fordítható pénznyereménnyel gazdagodnak.

A pályázatban be kell mutatni egy-egy jellegzetes helyi hagyományt, ételt, különleges történetet, vagy a magyar kultúra téli ünnepkörére jellemző szokást. Fontos szempont, hogy minél több személy jelenjen meg a videóban/képen, többletpont jár, ha közösségek, tanárok is szerepelnek a felvételeken. Egy személy vagy csapat legfeljebb 2 pályaművet küldhet be. A videó 2–10 perc hosszúságú lehet.

A pályázatokat a témához való kapcsolódás, az ötletesség és a technika sajátosságainak alkalmazása alapján a szervezők és az általuk felkért zsűri, külső szakértők bírálják el. Videókategóriában az első helyezett nyereménye 1 millió forint (csapattagok létszámától függően arányosan oszlik el), a második 500 ezer forintot, míg a harmadik díjas 300 ezer forintot vihet haza.
A fotónál az első helyezett: 300 ezer, a második 200 ezer, a harmadik 100 ezer forint jutalomban részesül. A pénznyeremény elektronikai eszközök (telefon, laptop, tablet, fényképezőgép, kamera, hangszóró és kiegészítők) vásárlására használható fel. Az 5 legjobb fotón és videóban szereplő fiataloknak Kárpát-medencei jutalomkirándulást ajándékoznak.

A fotópályázatra egyéni jelentkezők pályamunkáit várják. A videó elkészítésénél csapatok közös pályamunkáira számítanak, de egyénileg is lehet pályázni. A kiírással kapcsolatban a Rákóczi Szövetség honlapján vagy a palyazat@rakocziszovetseg.hu e-mail-címen lehet érdeklődni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.