Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a könyvgyűjtés

Eddig több mint 140 könyv gyűlt össze a megyeszékhelyi Bod Péter Megyei Könyvtár által, a könyvajándékozás nemzetközi napja alkalmából kezdeményezett akció során. A gyerekkönyvek gyűjtése február elsején kezdődött és április 23-ig tart.

Tizenkét nap alatt 146 kötetet adományoztak, ebből százat a könyvtárba vittek be, 40-et a sepsiszentgyörgyi könyvesboltokban lévő dobozokba helyeztek el, 6 darab pedig a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Igazgatóságon gyűlt össze – közölték a kezdeményezők. Továbbra is arra biztatnak mindenkit, nézzen szét otthon a könyvespolcon, és jó állapotban lévő, 2005 után megjelent gyermekkönyvekkel, vagy a boltokban vásárolt kötetekkel támogassa a kezdeményezést! A szervezők közel 1500 háromszéki gyermeket szeretnének megajándékozni magyar és román nyelvű könyvekkel, illetve könyvgyűjteményt adományozni a különböző gyermekcsoportok számára.

Hirdetés
Hirdetés

Ahhoz, hogy igazi ajándék legyen az adomány, fontos, hogy a gyermekek tartalmas és szép kivitelezésű, a korosztályuknak megfelelő gyermekkönyvekhez jussanak.

0–3 éveseknek: leporelló, kartonkönyv, mondókás könyvek;

3–6 éveseknek: rövid meséket, verseket tartalmazó képeskönyvek;

7–11 éveseknek: mesék, meseregények, kezdő olvasóknak szóló könyvek;

11–14 éveseknek: meseregények, ifjúsági regények, ismeretterjesztő könyvek;

14 év fölöttieknek: ifjúsági regények.

A 2005 után megjelent, új vagy újszerű állapotban lévő könyveket a könyvtárban és a fiókkönyvtárban kialakított gyűjtőpontnál lehet leadni. A helyben megvásárolt könyvek a Sepsiszentgyörgyön működő könyvesboltokban található dobozokba is betehetők.

A program lezárásakor az adományozók között a Sepsiszentgyörgy képes története és a 100 erdővidéki recept című könyveket sorsolják ki. Ha az adományozó szeretne részt venni a sorsolásban, a doboz mellett elhelyezett adományozó szelvényt kell kitölteni

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük