Felhívás!

Földrajzból a legjobbak

Földrajzból a legjobbak Cseperedő

Harminchárom 7. és 8. osztályos diák vett részt a 28. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan Verseny megyei fordulóján, melyet február 15-én a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban szerveztek meg.

A Magyar Természettudományi Társulat földrajz–földtan témakörben magyarországi és határon túli, magyarul tanuló hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulók számára hirdetette meg a versenyt.

Háromszéken 18 hetedikes és 15 nyolcadikos mérte össze tudását. A végzős gimnazistáknál a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola tanulói teljesítettek a legjobban, Kertész Dávid végzett az első helyen, Fábián Hunor a második, Ráduly Zoltán pedig dicséretben részesült. Harmadik helyezett Duka Máté a Mikes Kelemen Líceumból, dicséretet kapott Molnár Péter, az erdőfülei Benkő József Általános Iskola diákja. A hetedik osztályosoknál első díjazott a zabolai Szigyártó Andrea, második helyezett Pap Ede Balázs a Mikes Kelemen Líceumból, harmadik Ábri Zoltán a Molnár Józsiásból. Dicséretesek: Gyerő József és Kakas Koppány, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai.

Az első és második helyezettek meghívást kaptak az országos döntőre, melyet március 21–23. között Déván, a Téglás Gábor Elméleti Líceumban szerveznek meg. Az országos döntőn a legmagasabb pontszámot elért négy 7. évfolyamos és négy 8. évfolyamos tanuló jut tovább a május 15–17. között Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen sorra kerülő Kárpát-medencei döntőbe.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.