Felhívás!

Hitébresztgető

Hitébresztgető Cseperedő

Az Úr az én pásztorom jelmondattal szervezte meg a Csipike Napközi Otthon a megyei szintű nevelési projektjét. A hitre való nevelés jegyében meghirdetett csapatépítő játékban három óvoda kapcsolódott be.

Gelencéről egy, a megyeszékhelyi Pinocchio Napközi Otthonból kettő, míg a házigazda óvodából egy csapat nevezett be. A közép- és nagycsoportos gyerekekből álló négytagú csapatok négy, különböző készségeket fejlesztő feladatot kellett teljesítsenek. Elsőként a megfelelő testrészek összeillesztésével egy bárányt „keltettek életre”, aztán az óvó nénik által elfurulyázott részből kellett felismerniük a dalt, akolt építettek, majd báránykeresés következett Ráadásként a gyerekek a jó pásztor témában betanult rövid jelenetet mutattak be.

– Tavaly indítottuk útjára a nevelési projektünket, hiánypótlóként a hitre való nevelésé témakörében, hiszen óvodások számára ilyen jellegű, megyei szintű tevékenység nem volt. Nem vetélkedő, nem a rangsorolásról szól, hanem az együttjátszás örömére épít. A pedagógusok találkoznak, a gyerekek barátkoznak, és egy jót játszanak, miközben fejlesztik készségeiket, ismereteiket – magyarázta Nagy Erzsébet óvodavezető.

A családias hangulatú találkozóról senki sem távozott üres kézzel, minden gyerek könyvet, könyvjelzőt és édességet tartalmazó ajándékcsomagot kapott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.