Hirdetés
Hirdetés

Focibajnokság az Őrkőn

Focibajnokság az Őrkőn Cseperedő

Focibajnokságot szerveztek az Őrkőn az elmúlt héten, a sportrendezvény a Máltai Szeretetszolgálat 2018-ban indított, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatását célzó projektjének a része.

Az uniós támogatással elindított társadalmi felzárkóztató programot a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal partnerségben indította a romániai szervezet, és négy településen: Szatmárnémetin, Bihardiószegen, Kisiratoson és Sepsiszentgyörgyön az Őrkőn működteti.

Ennek az átfogó és sokrétű projektnek a része a focibajnokság is.

A vándorkupa első találkozóját tavaly Szatmárnémetiben tartották, február 7-9. között a sepsiszentgyörgyiek látták vendégül a projektben résztvevő településekről érkező ötvenkét 12-14 év közötti gyerekeket. A sportrendezvényre a kőröspatakiakat és a csíki negyedi Gödri Ferenc-iskola diákjait is meghívták. Hat csapat rúgta a bőrt, dolgozott együtt, és küzdött a győzelemért.

– Ez a legek kupája volt, igyekeztünk a csapat, a játékosok erősségeire rámutatni, a pozitívumokat kiemelni, így több díjat, elismerést is kiosztottunk. A lényeg a találkozáson, az együttléten, a közös élményszerzésen volt – magyarázta Kató Ferenc, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, a találkozó egyik szervezője.

A gyerekek és kísérőik vasárnap közös szentmisén vettek részt a Krisztus Király római katolikus templomban. A helyiek vasárnap részt vettek az OSK mérkőzésén. A vándorkupa következő találkozóját a nyáron tartják Bihardiószegen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük