Felhívás!

Figyelemfelkeltő akció

Figyelemfelkeltő akció Cseperedő

Világszerte május 31-én tartják a dohányzás elleni világnapot, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a dohányzás veszélyeire.

 

Ebből a célból május 30-án, a Székely Mikó Kollégium Bartos Balázs Bence, Hatházi Henrietta, Sándor Szidónia és Varga Kriszta tizedikes diákokból álló drogprevenciós csapata, Paltán Enikő iskolapszichológus vezetésével, a Be smart! projekt részeként, a nagyszünetben figyelemfelkeltő akciót szervezett az iskola udvarán felállított sátornál. Tájékoztattak, szórólapokat osztogattak, önkénteseket toboroztak.

Lazăr Klaudia, a megyei egészségügyi igazgatóság szakembere szénmonoxid-mérést is végzett, Grigore Alina, a megyei drogmegelőző központ munkatársa pedig nagyobb diákokkal a drogfogyasztás kockázatairól beszélgetett. Besegített még Koncza Renáta az Írisz Háztól. A csapat tagjai az összes líceumi osztályt meglátogatták egy-egy tanórán, és rövid üzenetükben arra kérték diáktársaikat, hogy dohányzás helyett válasszák az egészséget, majd egy általuk készített posztert adtak át az osztályoknak.

A drogprevenciós projekt középiskolás diákoknak szól, célja az alkohol- és cannabis fogyasztásának megelőzése a fiatalok körében, a diákság érzékenyítése a szerfogyasztás kockázataival szemben, az egészséges életmód fontosságának tudatosítása, valamint a szabadidő eltöltésének egészséges alternatívái iránti érzékenyítés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.