Felhívás!

Diákok a természetben

Diákok a természetben Cseperedő

Az Iskola másképp héten zajló programok keretében a baróti Gaál Mózes Általános Iskola VI.C osztálya kedden a Vargyas-szorosba látogatott.

Székelyföld legismertebb természeti látnivalójának felfedezését már türelmetlenül várták a diákok – az idő is kiválónak bizonyult, így miután az őket kísérő osztályfőnökkel, Zajzon Csabával és négy szülővel leparkoltak a szoros bejáratánál levő látogatóközpont előtt, máris indultak a 122 barlangot rejtő sziklavilág felé.

Elsőnek a Lócsűr-barlangot látogatták meg, majd a Nagybarlang (Orbán Balázs-barlang) bejárati termeiben nézelődhettek, közben ismerkedve Csala vitéz legendájával, és az itt jelentős számban előforduló denevérekkel is.

A barlangtól útjuk tovább folytatódott, az Urak-ösvényén kikapaszkodtak egészen a Kőmezőn található kilátóig, majd a Farkas-ösvényen tértek vissza a Kőaljára. Útközben, a szorost felügyelő Elveszett Világ Egyesület által elhelyezett tájékoztatótáblákat is érdeklődéssel böngészték, bővítve a természetvédelmi területtel kapcsolatos ismereteiket. Végül jól megérdemelt ebéddel, szalonnasütéssel zárták a nap fáradalmait, izgalmait.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.