Felhívás!

Érdeklődő diáklány

Érdeklődő diáklány Cseperedő

Iszlai Sára Erzsébet a baróti Gaál Mózes Általános Iskola hetedik osztályt végzett diákja, aki már kisiskolásként is anyanyelvi és matematika-vetélkedőkön vett részt. Idén benevezett a Bod Péter Megyei Könyvtár és a csernátoni Haszmann Pál Múzeum által közösen meghirdetett, Itthon és otthon című vetélkedőre, amelyre 60 háromszéki 5–8. osztályos diák jelentkezett. Magas pontszámmal teljesítette a versenyt, és meghívást kapott annak zárórendezvényére is. A megmérettetésről, a tervekről beszélgettünk a diáklánnyal.

– Nem számítottam erre az eredményre, már a második fordulóba való jutás is váratlanul ért, úgy éreztem, sokat hibáztam az egyik feladatnál. Nagyon örültem az eredménynek, ugyanakkor kellemesen meg is lepett – mondta a diáklány.

Meglátása szerint kreatív és egyben szórakoztató feladatokat állítottak össze a szervezők, melyek nem csak az íráskészséget fejlesztették, hanem elgondolkodtattak.

– Szövegértő- és szövegalkotó-feladatokkal találkoztam. Legjobban az tetszett, amikor történetet vagy kitalált szöveget kellett írni arról, hogy számunkra mit jelent az otthon. Egyik feladat sem volt nehéz, inkább több izgalom volt bennem, mint félelem az első fordulónál, amikor egy bizonyos idő után már nem férhettünk hozzá a feladathoz, egy óránk volt kidolgozni a válaszokat, a feladatok úgy maradtak megoldva vagy megoldatlanul, ahogyan voltak, úgy kerültek a zsűrihez – mesélte.

Sára számára az itthon és az otthon között lényeges különbség van.

– Számomra az itthon a kis falut, a házunkat, a kertet jelenti, a megszokott környezetet, ahova mindig visszatérhetek, ahol biztonságban érzem magam. Az otthon sokkal inkább arra vonatkozik, amit szeretek, azokra a tevékenységekre, amelyekben jól érzem magam. A cserkészkedést sorolnám ide elsősorban – mondta.

A kitűnő eredménynek köszönhetően meghívást kapott a vetélkedő záró hétvégéjére, melynek a csernátoni Haszmann Pál Múzeum adott otthont.

– Nagyon jó volt a csernátoni záró hétvége, remekül éreztem magam. A programok érdekfeszítőek voltak: egy gitárművész, Sinha Róbert előadásának lehettünk fültanúi, Gombos Péterrel kalandoztunk egy történetben, Nyulász Péterrel pedig átbeszélhettük Helka és Kelén történetét, majd bútorfestésen vehettünk részt – ecsetelte.

Sára más kisdiákként is több vetélkedőn és tantárgyversenyen vett részt.

– Kisiskolásként a tanító nénivel vers- és mesemondó versenyeken voltam, ahol dicséretet és harmadik helyezést értem el, matematika-vetélkedőn szintén dicséretes lettem, anyanyelvi levelezős-versenyen első helyezést értem el. Általános iskolásként népdalvetélkedőkön, szavalóversenyeken, helyesírási versenyen, fizika és vallás tantárgyversenyen is részt vettem, magyar olimpiáról dicséretet hozhattam el, egy magyarországi csapatos versenyen második helyezést és különdíjat kaptunk, rajzversenyen második helyezést értem el – sorolta megvalósításait.

Sára kedvenc tantárgyai közé tartozik a kémia, a biológia és a matematika. Szeret olvasni, legutóbb Jenny Hann A fiúknak, akiket valaha szerettem című könyvének harmadik részét olvasta el, és szívesen hallgatja a Tankcsapda dalait is. Egyelőre még nem tudja, hogy felnőttként mivel szeretne foglalkozni, megfordult a fejében, hogy orvosi pályát választ, de úgy gondolja, van még ideje eldönteni, merre induljon el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.