Felhívás!

Elemisták meséltek

Elemisták meséltek Cseperedő

Október 20-án délben a csernátoni Végh Antal Általános Iskola udvarán gyülekeztek a megye elemi tagozatos mesemondói, akik már a saját körzetükben megnyerték a versenyt.

Negyvennyolc diák, tanító nénik és kísérők várták, hogy újra elmondhassák azt a népmesét, amellyel elvarázsolják a zsűrit és társaikat. Valóban megtörtént a varázslat, hallottunk mesét a furfangos szegény emberről, a lusta leányról, az együgyű legényről, az okos állatokról. A mesebírák, a zsűri tagjai tanácskozása után megtörtént osztályonként a Mesekirály és Mesekirálynő kihirdetése.

Az előkészítő osztály Mesekirálynője Gajai Petra, a Székely Mikó Kollégium diákja, tanítónője Lőrincz Enikő. Az első osztályban Pătrânjel Viktória nyerte el e megtisztelő címet, aki Kovásznán, az Orbán Balázs Általános Iskolában Székely Márta tanítónő diákja. A másodikosok Mesekirálynője a szintén kovásznai Ambrus Ajna, aki a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tanul, Bede Imola tanítónő osztályában. A harmadik osztályosoknál László Antal Zsombor, a kézdiszentkereszti Tréfán Leonárd Általános Iskola tanulója lett az egyik mesekirály, a tanítónő: Györkovács Katalin, illetve a sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola tanulója, Téglás Szidónia, akit Már Edit tanítónő készített fel a vetélkedőre. A IV. osztályban a Mesekirályok: Rancz-Gyárfás Gergő, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Gimnázium tanulója, tanítónője Vollancs Szidónia, és Kovács Máté, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákja, tanítónője Vinceffy Réka.

Bízunk benne, hogy a királyok a Mesemondók országos versenyén a mesetarisznyájukból királyi méltósággal adakoznak minden ízes szóra vágyó hallgatónak. Mi pedig örömmel tapasztaltuk, amit Benedek Elek mondott: Erdő, mező, hegy, völgy, falu… minden mesél itt. A mesék földje ez – csuda-e, ha szép csendesen mesemondóvá nő a gyermek?

Köszönjük a csernátoni Screw-bolt vezetőségének a szervezésben nyújtott anyagi támogatást.

A szervező csapat nevében, Rákossy Szidónia

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.