Felhívás!

Döntsünk okosan!

A március idusát átélt Kos-szülött tele van energiával, és tettre kész. Miért? Mert fel van töltődve, mert neki fontos, hogy nagy események szereplője legyen, mert szeret kilógni a sorból, és kiváló vezető, mert mindig sikerül elterelni a figyelmet arra, amerre csak akarja.

Csak ritkán lép vissza, ha valamit elrontott. Csak egyszer lehet nála eljátszani a bizalmat, csak akkor enged közel magához, ha megismert, csak annak mondja el titkait, akiben megbízik. Kitartó barát, és hűséges társ. Vigyázat, ha gyanút fog, bosszúállása elől nem tudsz menekülni. Jelmondata: Tisztesség bármi áron!

Nála fontos a presztízs, karakán természete megköveteli az elismerést, az a hajtóereje. Ha valami fontos döntést kell hoznia, egy-kettőre megteszi. Ha vesztes, még akkor is végigjárja az utat, és tanulságot von le belőle, nem adja fel. Nem szereti, ha sajnálják, ezért ritkán panaszkodik.

Egy örökös harcos, ha van amiért, akiért. Ha meg magányos farkasként éli életét, falja az élvezeteket, és mikor már nem tud mást tenni, panaszkodik, sír, rí. Ez a két véglet jellemzi a kos karakterét, a derű–ború, vidámság–szomorúság, szerelem–gyűlölet, élet–halál.

Nagy és mély érzelmei által az ég és föld magaslatában repdes, állandóan mozgásban van, hogy elérje azt az érzelmi szintet, ahol ki tud bontakozni. Spontán és igényes, egyedi és lenyűgöző stílusa van. Olykor kacifántos, de ha közelébe férkőztél, soha nem tudsz leválni róla, mert ösztönöz, magához láncol, biztat és támogat.

Nos, kedves Kos, most légy okos, hiszen szeszélyes személyiséged fogságba ejtette a tavaszt. Légy olyan kedves, és engedd szabadon, hiszen te sem bírnád ki egy kalitkába zárva. Tudom, megihletett a természet szépsége, és kíváncsi vagy a tavasz viszontagságaira, de vigyázz, jóból is megárt a sok!

Láttad, amikor az ünnepen felvonultál, te is untad a sok üres beszédet, érezted, hogy a tettek uralják az ünnep örömét, tudod, hogy a sok beszéd szegénység. Légy olyan kedves, ne tartsd fogságba a napot, hadd tegye a dolgát, s te is, mert elég volt, a társalgások ideje lejárt. Köpni, s lépni kell minden téren!

Csákány Zsuzsanna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.