Felhívás!

Díjazták a versenyzőket

Díjazták a versenyzőket Cseperedő

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület megtartotta a névadója emlékére szervezett alkotói és prózamondó verseny eredményhirdetését. Az idei, immár 5. alkalommal megrendezett vetélkedőre tizenöten neveztek be.

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület három korosztályban: V-VIII., IX.-XII. és felnőttek hirdette meg az Ignácz Rózsa alkotó és prózamondó versenyt. Az írott pályamunkákat dr. Egyed Emese kolozsvári költő, író, egyetemi tanár és dr. Tapodi Zsuzsa csíkszeredai egyetemi tanár, míg az előadott műveket Zorkóczy Zenóbia kovásznai színművésznő és Barti Lehel kézdivásárhelyi színművész bírálta el. Idén az alkotóverseny hívó szava: Erdély, a prózamondó verseny esetében a csángó volt.

A 2016 óta megrendezett verseny díjait január 4-én, a kovásznai Ignácz Rózsa Emlékház előtti ünnepélyen vehették át a versenyzők. A prózamondó versenyen első helyezettek: Pãtrânjel Viktória (V-VIII. osztályos korosztály) és Molnár Anna Júlia (IX-XII. osztályos korcsoport). Az alkotói verseny 5-8. osztályos kategóriájában a zsűri első díjjal jutalmazta Misãilã Izabellát, második helyezett Tóth Beáta Beatrix, harmadik Ambrus Ajna. A középiskolásoknál első helyen végzett Várza Tímea, második Szőcs Bíborka, harmadik Olosz Zenkő. Felnőtt kategóriában Antalka Ágotának ítélték oda az első díjat.

A díjazottak a 300, 200 és 100 lejes pénzjutalom mellett Ignácz Rózsa: Született Moldovában című kötetét is ajándékba kapták.

– A vetélkedő célja a helyi és megyei tehetségek felkutatása és megmutatkozási lehetőség biztosítása számukra, valamint Ignácz Rózsa munkásságának népszerűsítése, emlékének ápolása – mondta Gödri Márta, az egyesület elnöke.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.