Felhívás!

Díjazott versmondók

Díjazott versmondók Cseperedő

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az országos szintű, online József Attila Versmondó Vetélkedőt. A megmérettetésen 161 diák vett részt, Háromszéket 16-an képviseleték. Diákjaink egy első, egy harmadik díjat és egy dicséretet érdemeltek ki.

A szervezők – a Báthory István Alapítvány és a szilágysomlyói EMKE – felhívása szerint, a Petőfi-emlékévre való tekintettel egy szabadon választott Petőfi-verset kellett elmondaniuk a versenyzőknek, és ennek beküldött felvételét értékelte két bizottság: egy oktatási jellegűés egy előadó-művészeti szempontú csapat.

A 3–4 osztályosok korcsoportjában első díjban részesült a baróti Bede Tímea, a 7–8. osztályos versenyzők között harmadik helyezett lett a kovásznai Révész Nikolett, és az előkészítő – 2. osztályosok évfolyamán dicséretben részesült a torjai Borbándi Rezeda.

A baróti Gaál Mózes Általános Iskola harmadikos kisdiákja, Bede Tímea Petőfi Sándor, Arany Lacinak címűverset szavalta

– Ez egy új verseny, újabb lehetőség, amit megragadtunk. Nagyon örülünk az eredményes versenyzésnek – mondta el Nagy Csilla Gabriella tanítónő.

Tímea már korábban is bizonyított, előkészítő osztályos korában a megyei mesemondó versenyen 3. helyezést ért el, második osztályban pedig dicséretben részesült. Tavaly az Erdővidék-kupa futóversenyen 2. helyezést, az idén, októberben, pedig a korosztályában 1. díjat szerezett. A most lezárult tanévben az online formában megszervezett Kriza János Mese- és Balladamondó Verseny megyei szakaszán is első díjban részesült.

A diáklány nagyon aktív, lelkesedéssel vesz részt különféle tevékenységekben: mesét mond, tornászik, rajzol, barkácsol.

Szeret versenyezni, nem lámpalázas, mint fogalmazott, az a kevés izgalom is, ami benne van, rögtön eltűnik, ahogy elkezdi mondani a mesét vagy a verset. Elmondása szerint furcsa érzés, hogy egy kamerába nézve kellett szavalnia, de már volt gyakorlata ebben is, hiszen a mesemondó verseny is online zajlott.
Tímea szabadidejében gitározik, úszik, olvas, zenét hallgat. Már első osztályban elhatározta, hogy tanító néni lesz, esetleg zenész.

Gratulálunk a díjazottaknak és felkésztő pedagógusaiknak, valamint azoknak a háromszéki diákoknak is – Kővári Anna Fanni, Zoltáni Iringó, Márton Ádám Márk, Márton Zsófia Tessza, Tibesz Titusz, Spink Klára Izabel, Lőcsei Renáta, Bogyor Dóra, Rancz László Zalán, Baló Panna, Curbuly István, Dávid Zsolt és Tűzes Kincső Anna – akik tisztességgel képviselték megyénket a József Attila Versmondó Vetélkedő országos szakaszán

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.