Felhívás!

Csodalámpa Olvasóklub

Csodalámpa Olvasóklub Cseperedő

Hétfőn kezdődött és ma ér véget az első és második osztályos kisdiákok számára szervezett Csodalámpa Olvasóklub nevet viselő olvasásnépszerűsítő és szövegértést fejlesztő vakációs foglalkozás a Bod Péter Megyei Könyvtárban. A négyórás tevékenység témája a barátság volt.

Az előkészítős és első osztályos tanulók után újabb csapat számára nyitotta ki kapuit a Csodalámpa Olvasóklub. Húsz kisdiák indult képzeletbeli kalandozásra nap mint nap Mankával, a világ legvagányabb kislányával és barátaival, akik minden nap játszótéren találkoztak és különböző foglalkozásokat találtak ki egymás szórakoztatására. Egy unalmasnak ígérkező nap elhatározták, hogy eltévednek. Különös emberekkel ismerkedtek meg, s még a tévébe is bekerültek.

A csoportvezetők – Tóth Wagner Anikó, Nagy Tímea, Kolumbán Melinda és Hollanda Andrea – Guus Kuijer: Gubanc Manka és az eltévedés művészete könyv mellett a Sara Pennypacker: Klementin és a barátság kötetből olvastak fel a gyerekeknek, a hallottakat megbeszélték és kielemezték. A könyvből Klementint választották a Hét Barátjának, ami azt jelentette, hogy a héten ő volt az osztályfelelős, ő gyűjtötte össze a tejpénzt, és ő etethette meg a halakat. Még ennél is jobb, hogy kapott egy barátságfüzetet, amiben a többi harmadikos leírta, miért szeretik Klementint.

Egy alkalommal biciklis felvonulást is szerveztek, a bringák feldíszítése is fontos szerepet kapott a történetben. Az ötlet a csodalámpás gyerekeknek is megtetszett és elhatározták, hogy biciklivel, rollerrel ők is felvonulnak a központi parkban. Mivel minden rendezvényt egy meghatározott céllal szerveznek, ők az olvasás népszerűsítését vállalták fel.

A kézműves foglalkozások során plakátokat, barátságfüzetet, karkötőt készítettek, de a közös játék, móka sem maradt el. Ma Csernátonba kirándul a csapat, felkeresik az Ika várát, de a programban kincskereső játék és múzeumlátogatás is szerepel. Az egy hetes nappali tábor a sepsiszentgyörgyi Helyi Tanács és a Bertis cég támogatásával valósult meg.

A Csodalámpa Olvasóklub július 8-12. között a harmadik és negyedik osztályos tanulókat várja, hiszen a megyeszékhelyi könyvtár nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást. A vakációs foglalkozások során a szervezők arra vállalkoznak, hogy irodalmi értékkel bíró, a résztvevők korosztályának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányok ajánlása és játékos feldolgozása révén felmutassák a gyerekek számára az olvasásban rejlő lehetőségeket: fejlettebb önismeret, a világban való könnyebb tájékozódás, magabiztosság, jobb iskolai teljesítmény.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.