Felhívás!

Véget ért a Tanulók Háza tábora

Véget ért a Tanulók Háza tábora Cseperedő

Sikeres volt a megyeszékhelyi Tanulók Háza által két turnusban, június 17-21., illetve 24-28. között szervezett nappali tábor. Két hét alatt 267 gyerek töltötte hasznosan, közösségben, felügyelet alatt az idejét.

A megyeszékhelyi Tanulók Háza második alkalommal szervezett nappali tábort a kisiskolások számára. A 9-14 óra között zajló tevékenységeken való részvétel ingyenes volt, a táborozók változatos tevékenységekbe kapcsolódtak be 10 pedagógus vezetése alatt.

– A szülői visszajelzések, a gyerekek vidámsága és a pedagógus kollégák mosolya alapján kijelenthetem, hogy sikeres volt a két hetes tevékenység. Igyekeztünk minden korosztály számára elérhető tevékenységeket szervezni – magyarázta Kerekes Jenő igazgató.

Minden nap mozgással, tánccal kezdődött. A 10-13 fős csapatok saját zászlót készítettek, azon munkálkodtak, hogy az ügyességi próbák során minél több pontot szerezzenek. A kézműves foglalkozások során kulcstartók, babák és sípok készültek. Betekintést nyertek a papírhajtogatás művészetébe, a rajzfilmkészítés titkaiba, kipróbálhatták a gokartokat, csütörtökön a strandon hűsöltek, míg pénteken kirándultak. Kerekes szerint a tábor jó alkalom volt az ismerkedésre, a barátkozásra és a nyelvgyakorlásra is, hiszen a résztvevők 20 százaléka román anyanyelvű volt.

A vakációs program célja tartalmas és hasznos időtöltést biztosítani a gyermekeknek, és ugyanakkor népszerűsíteni a Tanulók Háza körtevékenységeit. A szervezők abban bíznak, hogy a táborozók betekintést nyerve az intézmény tevékenységeibe, kedvet kapnak és ősszel beiratkoznak a Tanulók Házába.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.