Felhívás!

Csodalámpa Olvasóklub

Csodalámpa Olvasóklub Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár olvasásnépszerűsítő és szövegértést fejlesztő vakációs tevékenységébe 15 harmadik osztályos kisdiák kapcsolódott be. A Csodalámpa Olvasóklub tevékenységei az őszi vakációban, hétfőtől péntekig naponta 10 és 14 óra között zajlottak magyar nyelven.

A négyórás tevékenység során Végvári Imre Jövőmenők című meséjét és Kertész Erzsi Göröngyös Úti Iskola című kisregényét olvasták fel a foglalkozásvezetők. A gyerekek Priusszal és Gordiusszal, a két talpraesett macskával kalandoztak, s repültek az időgéppel 2050-be. A kisregény egy iskolába kalauzolja a gyerekeket, ahová a 2/B-be egy új fiú érkezett, aki már érkezése napján kiérdemli osztálytársaitól a Csudabogár nevet. A hallottakat megbeszélték, szituációs és drámapedagógiai játékokban vettek részt, illetve kézműves technikákkal megelevenítik és feldolgozzák az olvasottakat. A hét során versekkel, dalokkal, érdekes kísérletekkel is megismerkedhettek az érdeklődők. A résztvevők között mindig vannak visszajárok , de sokan első alkalommal kapcsolódtak be a foglalkozásokba.

– Első alkalommal vagyok itt, és nagyon tetszik. A foglalkozásvezetők mesét olvasnak, s utána feladatokat kell elvégezni, kérdésekre válaszolni a hallottak alapján. Már a bemutatkozás is érdekes volt, mert el kellett tapsoljuk a nevünket. Egy nagyon érdekes és elgondolkodtató feladatot is kaptunk, el kellett képzeljük, hogy száz év múlva milyen lesz a mosógép, a porszívó vagy a karaoke gép. Ez nagyon tetszett – mesélte Kovács Boróka.

– Én már kétszer voltam a könyvtár által szervezett nappali táborban. A barátnőm hívott, s úgy megtetszett, hogy azóta is eljövök minden alkalommal. Sok hasznos dolgot tanulunk, és jól szórakozunk – mondta Barti Emese.

Ercse Ferenc is első osztályos korától vesz részt a vakációs foglalkozáson.

– Az a szenzációs ebben a táborban, hogy nem csak elolvassuk a történetet, és tovább tesszük, hanem a legapróbb részletekig megbeszéljük. Mindenre kitérünk, s oda kell figyelni, mert aztán kérdéseket tesznek fel a foglalkozásvezetők, amire tudni kell a választ. Én szeretek itt lenni, barátkozom, nem unatkozom, és érdekes dolgokat hallok, látok – tette hozzá.

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár ötödik éve szervezi a vakációs foglalkozásokat azzal a céllal, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást. A vakációs foglalkozások során a szervezők arra vállalkoznak, hogy irodalmi értékkel bíró, a résztvevők korosztályának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányok ajánlása és játékos feldolgozása révén felmutassák a gyerekek számára az olvasásban rejlő lehetőségeket: fejlettebb önismeret, a világban való könnyebb tájékozódás, magabiztosság, jobb iskolai teljesítmény.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.