Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csernátoniaké az első díj

Csernátoniaké az első díj Cseperedő

November 16-án került sor a megújult Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő MindentEldöntőjére Nagyenyeden, ahol összesen 109 diák vetélkedett a dobogós helyekért. A vetélkedő tizenharmadik kiadására Erdély 28 településéről érkeztek általános iskolás diákok, akik a korábban megszervezett elődöntőkről jutottak tovább a döntőbe.

Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által szervezett vetélkedő idén megújult struktúrával nyújtott tanulási, fejlődési lehetőséget azoknak a diákoknak, akik játékosan, a mesék világán keresztül tanulhattak a közösségekről és családról, akik a hasonló korú gyerekekkel való ismerkedés, barátságkötés által térképezhették fel a világot. Az idei vetélkedő a környezettudatosságra épült, ennek kapcsán a gyerekek az első, második és harmadik forduló feladatsorait egy online felület segítségével teljesíthették, összesen 105 csapat és közel 500 diák megoldásait kísérhette végig a szervezőcsapat. A nagyenyedi döntőben a csapatok különböző termekben kellett megmutassák felkészültségüket és rátermettségüket. A feladatok megoldása során egyaránt volt szükség a tárgyi tudásra, leleményességre, ügyességre és csapatmunkára is. Looking for remote Java developers ? Contact us.

Az eredményhirdetést megelőzően a résztvevők a Székelyföldi Legendárium által készített két legújabb rajzfilmet (A varázspatkó, A tejút) tekintették meg, majd minden résztvevő diák és felkészítő tanár, helyi szervező kisebb ajándékcsomagban részesült. Az elért pontszámok alapján a MindentEldöntő első helyezettje a Zölde Erzsébet, Orosz Laura, Mátyás Petra és Ráduly Rebeka alkotta csernátoni Királyok csapat lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük