Felhívás!

Adventi koszorúkat készítenek

Adventi koszorúkat készítenek Cseperedő

A megyeszékhelyi Tanulók Házában hétfőn nyílik meg az adventi műhely, ahol az intézmény szakköreire járó diákok szervezett körülmények között készíthetik el a karácsonyi ünnepkör jellegzetes díszét, az adventi koszorút.

Az adventi műhely 9 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitóján Péterfi Zita Ágnes lelkipásztor a felkészülési időszak fontosságáról beszél majd. Költség- és időmegtakarítás, valamint esztétikai okokból idén is elkészített koszorúkkal várják a gyerekeket, amit aztán mindenki a saját ízlése szerint díszít fel a környezetvédelmi kör által rendelkezésre bocsátott – még a nyári kirándulások alkalmával gyűjtött és megszárított – színes virágokkal, fenyőtobozokkal. A gyertyákat is helyben készítik el.

– November 25-29. között naponta 8-tól 18 óráig zajlanak a tevékenységek. Idén első alkalommal a Tanulók Házába járó gyerekek számára teremtünk lehetőséget az adventi koszorú elkészítésére, ezzel is ösztönözve a diákokat, hogy érdemes beiratkozni a szakkörökre. Idén sepsiszentgyörgyi osztályokat nem fogadunk – magyarázta Kerekes Jenő igazgató.

Az elmúlt évek hagyományát folytatva az Írisz Ház fiataljainak is segítenek elkészíteni a karácsonyi ünnepkör jellegzetes díszét. A sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza adventi foglalkozásával hagyományt teremtett, 14 esztendeje, hogy lehetőséget biztosítanak a gyermekek számára, hogy elkészíthessék az életet, a reményt és a szeretetet jelképező adventi koszorút.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.