Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bolyai-csapatverseny

A járványhelyzetre való tekintettel az idei tanévben a 9–12. osztályos diákok számára kiírt Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóját is online bonyolították le a szervezők. Kovászna megyéből a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumból és a Mikes Kelemen Líceumból 34 csapat nevezett be a rangos megmérettetésre, közülük egy jutott tovább a Kárpát-medencei döntőbe.

A 9–12. osztályosok Bolyai Matematika Csapatversenyét idén hat körzetben szervezték meg. Az erdélyieket a magyarországi diákok egy részével a Hunnia-Dél körzetbe sorolták.

Hirdetés
Hirdetés

A középiskolások csapatversenyén minden évfolyamról az első hat helyezettet díjazták, megyénkből minden évfolyamon a Székely Mikó Kollégium egy-egy csapata került be a legjobbak közé, de csak egy végzett az első helyen. A Balog Barnabás Dezső, Tordai Ákos, Vízi Attila és Bereczki Anna tizedik osztályos diákokból álló Csőcselék nevű csapata jutott tovább a február 27-én sorra kerülő Kárpát-medencei döntőre. A vetélkedő honlapján közzétett adatok szerint az 56 versenyző csapat közül negyedik helyen végzett a Bartos Kriszta, Fazakas Gergő Nándor, Miklós Janka és Tamás Péter alkotta Varázsvízilovak; a tizenegyedikeseknél 40 csapatból ötödik helyen végzett a Nem a részvétel, hanem a fontos névre hallgató csapat: Balázs Márton, Demeter Gergő, Kotró Előd és Kovács Álmos, míg a végzős középiskolásoknál hatodik lett az Atyóka, melynek tagjai: Boga Zsombor, Demeter Ábel Bence, Laczkó Csongor és Vitus Szabolcs. Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük