Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutató a Cimborák Bábszínházban

Bemutató a Cimborák Bábszínházban Cseperedő

„Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel…”  nem hagyományos értelembe vett betlehemes, az előadás gerincét énekek képezik, amelyek – a várakozás időszakában – ünnepi hangulatot teremtve készítik fel a nézőket: gyerekeket és felnőtteket, valamint a színészeket a karácsonyra.

„Az előadás eredeti változata 2014-ben készült, a Nagy Lázár József rendezte produkciót sokat játszották, de pár éve lekerült a programkínálatból, most azonban újra elővettük, mert a bábszínház az elmúlt 21 év alatt megszoktatta a közönségét, hogy advent időszakában mindig van egy az ünnepkörhöz kötődő előadás. A felújított produkció váza nem módosult, de változtak az előadók, és ezért új bemutatóként kezeljük” – magyarázta Péter Orsolya, a bábszínház vezetője. 

„Az élet – már gyerekkortól – út Betlehem felé: egy pásztorút, egy háromkirály-járás, a boldogság keresése, a szeretet gyakorlása, hogy eljussunk a kis Jézus jászlához, akinek megpillantásakor újjászülethetünk. Út a betlehemi csillag fényében, út embertől emberig, lélektől lélekig. Vágyunk arra, hogy elérjünk a csillag fényéhez, a szeret melegéhez, a kis Jézushoz, a megváltáshoz, hogy véget érjen a háromkirályok és a pásztorok útja, hogy a csillag megálljon egy ház felett, ahová egy csendes éjen leszáll a menny angyala, és elhozza a hírt: a Megváltó megszületett! Pásztorokként, háromkirályokként, Máriákként és Józsefekként mindannyian a csillag fénye felé igyekszünk, térben és időben egyaránt, hogy megtapasztalhassuk a kis Jézus születésének misztériumát, azt a pillanatot, amikor érezzük, hogy Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel…” – fogalmazták meg az alkotók.

Az előadás bemutatójára december 2-án 18 órakor kerül sor a bábszínház stúdiótermében. Az előadás alkotói a betlehemes játékot minden 3 év fölötti nézőjüknek szeretettel ajánlják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük