Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Barangoló huszonkettedszer

Barangoló huszonkettedszer Cseperedő

Harmincöt csapatban 170 diák és kísérő vett részt a Pál Utcai Fiúk Egyesület által szervezett Barangoló városismereti vetélkedőn, melynek keretében a 3-4 fős csapatok bejárták Sepsiszentgyörgyöt, így fedezve fel annak érdekességeit, értékeit, szellemi és épített örökségét. Az eredményhirdetésnek a vártemplom gyülekezeti terme adott helyet, ahol Nemes Emil tanító, a verseny ötletgazdája kiértékelte a csapatok teljesítményét.

Hirdetés
Hirdetés

Tizennégy csapattal képviselte magát a Váradi József Általános Iskola, de az Ady Endre-, a Gödri Ferenc-, a Nicolae Colan-, a Néri Szent Fülöp Általános Iskola, a Székely Mikó Kollégium, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola és a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai is bekapcsolódtak a versenybe.

Az idei feladatok során a résztvevők felkeresték a három református erdélyi fejedelem emlékplakettjét, az I. világháború hősi halottainak emlékoszlopát, a város legrégebbi fáját, a Tanúfát, a holokauszt emlékparkot, de fényképet készítettek Dávid Ferenc unitárius, Márton Áron római katolikus püspökök, valamint a nagy reformátor, Luther Márton szobrai előtt is.

Meglátogatták a megyeszékhely könyvesboltjait és utánaolvastak, hogy melyik országnak lett a királya a híres magyar kalandor, Benyovszky Móric, aki a Sepsiszentgyörgyön székelő székely huszárok ezredese is volt.

A legtöbb pontot gyűjtő tanulók: Kiss Henrietta, Berde Andrea Izabella, Sorbán Tamás, Timofte Cristian (III. osztály), Hegyi Andrea, Kozma Rákel, Szabó Rebeka, Zsigmond Zoltán, Demeter Mátyás, Tischler Botond, Gáspár Hanna, Kelemen Panna, Vári Hanga és Fodor Panka (IV. osztály), Hajdú Anna, Sorbán Lepedus Zsófia, Dancs Máté, Virág Nimród (V. osztály), Köllő Hanga, Tóth Janka, Tóth Zsófia, Ercse Ferenc, Gáll Dávid, Palkó Márton, Pénzes Ábel, Fazakas Zselyke (VI. osztály), Szabó Zenkő, Demeter Kata, László Kriszta, Pál Lóránd, Szilvási Orsolya, Fábián Nóra, Boros Kincső Johanna (X. osztály).

A győztesek pólókat, táskákat, könyvjutalmat és táborozási lehetőséget nyertek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.