Felhívás!

A szabadidő hasznos eltöltése

A szabadidő hasznos eltöltése Cseperedő

Végre eljött a nyári vakáció, a pihenés, a feltöltődés, a szórakozás időszaka. A táborok is megnyitják kapuikat, és különböző színes programokkal várják a gyerekeket. Az alábbiakban néhány napközistábor-lehetőséget ismertetünk.

A Bod Péter Megyei Könyvtár olvasásnépszerűsítő ingyenes vakációs foglalkozást szervez elemi és gimnáziumi diákok számára. A Csodalámpa Olvasóklub naponta 10 és 14 óra között zajlik, a könyvtár kiskertjében, a járványügyi szabályozások betartásával, legtöbb 15 részvevővel.

A program népszerűségét jelzi, hogy a 3-5. osztályos diákok számára meghirdetett, július 5-9. között sorra kerülő, valamint az elsős és másodikos kisdiákokat megszólító, július 12-16. időszakra tervezett olvasásnépszerűsítő és szövegértést fejlesztő vakációs foglalkozásra már beteltek a helyek.  Azonban még várják a jelentkezőket a szeptember 6-10. között a gimnazistáknak, a hat és hetedik osztályosoknak szervezett vakációs programra. Jelentkezni a könyvtár titkárságán lehet, telefonon, a 0267–351–609-es telefonszámon. A helyek betöltése a jelentkezés sorrendjében történik. A könyvtár munkatársai arra kérik a szülőket, hogy csak a saját gyereküknek foglaljanak helyet.

A Bod Péter Megyei Könyvtár tevékenységei által arra törekszik, hogy olyan könyveket adjon a gyerekek kezébe, amelyek felkeltik érdeklődésüket, ugyanakkor irodalmi értékkel is bírnak. Ennek az olvasóvá nevelésnek a részét képezi az évről évre megszervezett vakációs foglalkozás, a Csodalámpa Olvasóklub, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a családok körében.

Románnyelv-tábor

A sepsiszentgyörgyi CoRepeta Nyelviskola intenzív románnyelv-tábort szervez 13-18 éveseknek, Kézdivásárhelyen július 12-16., Sepsiszentgyörgyön augusztus 2-6. között, 10 fős csoportokban A hétfőtől péntekig 9-16 óra között zajló foglalkozás során a szervezők a résztvevők szókincs- és beszédfejlesztésre, a nyelvhelyességre, a hétköznapi nyelv gyakorlására, a spontán megszólalás elősegítésére törekednek. A CoRepeta Nyelviskola angolnyelv-táborokat is szervez Illyefalván és Szentkirályban. Érdeklődni, jelentkezni: 0771517183-as telefonszámon vagy az info@corepeta.ro e-mail-címen lehet.

Kalandtábor kamaszoknak

Pimasz kamasz nappali kalandtábort szervez a Tipe Tupa Egyesület a 11-16 éves tinédzserek számára július 12-16. között. A Komisz kalandtábor pimasz kamaszoknak tábor naponta 8-17 óra között működik és a népmesék bölcsessége mentén felépített foglalkozásokat foglal magába: önbizalom, önismeret, képességek felmérése, kezdő hivatásorientáció, kézműves foglalkozások, szorongásoldás, szocializálódás séfek, lovászok, színészek, pedagógusok jelenlétével.

A táborvezető Szabó Enikő Metamorphoses meseterapeuta, fejlesztőpedagógus munkáját Both Erzsébet magyartanár, Botos Niki szakács, Gábor Gabriella zsonglőr és makraméművész, Vida Attila edző, Márkó Eszter színművész, rendező, színházpedagógus, Sándor Attila origami mester és még sokan mások segítik. Érdeklődni a 0746.800.046-os telefonszámon és a tipetupaassociaton@gmail.com e-mail-címen lehet!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.