Felhívás!

Aranykulcs mesetábor

Aranykulcs mesetábor Cseperedő

Idén – a járványhelyzetre való tekintettel – nagyon körültekintőek és óvatosak a táborszervezők. Akik úgy döntöttek, hogy a felmerülő nehézségek, plusz terhek ellenére megszervezik a foglalkozásokat, kis létszámú csoportokat fogadnak, hogy biztosítani tudják a megfelelő távolságtartást. A Tipe Tupa Egyesület Aranykulcs mesetábora minden évben nagy népszerűségnek örvend, idén augusztus 3-án nyitja meg kapuit az egy hetes nappali tábor, legtöbb 15 gyerek részvételével.

Idén szűkebb körben, csökkentett létszámmal, a járványmegelőzési szabályok szigorú betartásával szervezik a foglalkozásokat, nagyrészt a szabadban.

– Tizenöt gyerekkel indul a tábor Sepsiszentgyörgyön, elsősorban a 6-12 éves királylányok és királyfik jelentkezését várjuk. Arra törekszünk, hogy kézműves foglalkozásokkal, szabad levegőn való mozgással, kalandokkal teli programokat biztosítsunk a gyerekeknek, hogy ne a tévé, számítógép előtt töltsék a napot, míg a szülők dolgoznak – mondta Szabó Enikő mesemondó, a tábor szervezője.

A tevékenységek egy népmese élőszavas meghallgatásával kezdődnek, népdalokkal és népi gyerekjátékokkal folytatódnak, mesét szőnek, aztán különböző technikákkal olyan rajzokat, festményeket, használati tárgyakat, játékokat, bábokat, agyagfigurákat készítenek, melyek megvalósításában a gyermekek örömüket lelik, és a későbbiekben egyedül is bármikor könnyen elkészíthetik őket. A tábort az alkotásokból álló kiállítás és közös mesemondás zárja.

Cél a mesés, játékos olvasás- és írássegítés, bátorságnövelés, szorongásoldás, szórakozás, az anyanyelvi kultúra megismerése, az önbizalom, képzelet és fantázia erősítése. A foglalkozások hétfőtől péntekig 8-17 óra között zajlanak, az óvintézkedések betartása mellett. Jelentkezni, érdeklődni a 0746 800 046-os telefonszámon vagy e-mailben a guzmi77@yahoo.com címen lehet. A helyek betöltése a jelentkezés sorrendjében történik. Az elmúlt években több száz gyerek vett részt az olvasást és beszédkészséget, szókincset fejlesztő foglalkozásokon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.