Felhívás!

A matematika ünnepe

A matematika ünnepe Cseperedő

Huszonnyolc tanintézmény 1194 tanulója vett részt a 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján. A legjobbak tovább jutottak a március 28–30. között, Kecskeméten sorra kerülő Kárpát-medencei döntőre.

 

A díjkiosztó gálának idén is a Székely Mikó Kollégium konferenciaterme adott otthont. Az eredményhirdetést megelőzően a Mikes Kelemen Líceum gimnazista diákjainak kórusa rövid összeállítással köszöntötte a jelenlévőket.

Kondor Ágota, a házigazda iskola igazgatója üdvözlőbeszédében kifejtette: a jelen lévők mind sokat dolgoztak, és ennek ünnepeljük most az eredményét.  Varga Csilla, a verseny megyei szervezője a matematika és a matematikát szerető diákok ünnepének nevezte a rendezvényt.

Idén a verseny megyei szakszán 28 iskola 1194 diákja méretkezett meg. A 2–7. osztályosoknál évfolyamonként az első 20 helyezettet, a nyolcadikosoknál és a 9–10 osztályosoknál az legjobb tízet, míg a 11–12. osztályosoknál az első hat diákot jutalmazták. A 8., 11. és 12. osztályosok évfolyamán nem teljesült a versenyszabályzatban előírt feltétel, kevés volt a versenyző, ezért erről a három évfolyamról még az első helyezettek – a baróti Kovács Álmos, a mikeses Bács Tamás és a mikós Bakó Bence – sem kaptak meghívást a Kárpát-medencei döntőre.

Megyénket 12 diák képviseli a Kecskeméten sorra kerülő rangos megmérettetésen: Ercse Ferenc, (2. osztály), Szentes Ágnes (2. o.), Ráduly Roland Márk (4. o.), Miklós Janka (6. o.), Tamás Péter (6. o.), Kotró-Kosztándi Anna (9. o.), Miklós Csenge (10. o.), Roth Apor (10. o.) a Székely Mikó Kollégiumból, Bereczki Balázs (5. o.), Bereczki Anna (7. o.) a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból, Szabó Panna Zsófia (2. o.) a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskolából és Bán Krisztián (3. o.) a Petőfi Sándor Általános Iskolából. Elismerésben részesültek a legjobb csapatok, és különdíjakat is átadtak.

A Zrínyi Ilona-versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány szervezi a Kárpát-medencében élő 2–12. osztályos tanulók számára. A szervezők szerint a verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése, az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.