Felhívás!

A jövő iskolája

Egyszer, miközben lefekvés előtt azon tűnődtem, hogy milyen lenne a jövő iskolája, álmomban riporterként tényleg odavándoroltam. Képzeljétek, mit láttam…

Magas fák árnyékában, illatos rózsabokrok mellett vezetett el a keskeny bejárat az U alakú, kétemeletes, régies stílusú, 100 éves iskola bejáratához. A kinti falon ez volt olvasható: Váradi József Általános Iskola, 2061–2062-es tanév. Színes diákmunkákkal és zöld növényekkel díszített folyosón haladtam az udvar felé vidám gyermekzsongás kíséretében.

Kint óriási meglepetés várt, egy tágas hely, ahol lehetett lovagolni, horgászni, állatokat simogatni, sőt még kis kalandpark is volt kialakítva az öreg szomorúfüzek ágai közt. Az épületben főzni és barkácsolni tanultak a diákok. Az iskola tetején egy park található, sok fával és kis tekergő ösvénnyel, amely elvezet egy nagy vízi csúszdához, amelyiken ha lesiklasz, egy medencében találod magad.

Felmentem az igazgató úrhoz, (nem kellett magam fárasztanom a lépcsőkön, mert volt lift!), aki azt mesélte, hogy ebben a suliban lehet autóvezetést tanulni és még filmet is forgathat, aki szeretne. Van itt minden, amit csak el tudsz képzelni!

Szerintem a legfontosabb, hogy a mostani és a jövő iskolájában is a jókedv és a társaság ugyanaz.

Bán Júlia, Váradi József Általános Iskola, IV. E osztály

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.