Felhívás!

A hely, ahol otthon vagyok

A hely, ahol otthon vagyok Cseperedő

A Gyulafehérvári Caritas ozsdolai Nappali Foglalkoztató Központja ötödik alkalommal szervezett ingyenes nappali tábort a helyi és megyei önkormányzatok támogatásával. A táborban a Kun Kocsárd Általános Iskola I–VIII. osztályos diákjai vettek részt, összesen 47-en. A foglalkozások a Nagyági Óvoda udvarán a Caritas Központban zajlottak.

Július 15-én kezdődött a hat héten át tartó táborunk, mely heti két alkalmat foglalt magában. A tábor témája: a hely, ahol otthon vagyok. Ebben a hóbortos világban, úgy gondoltuk, fontos a gyerekekben tudatosítani, elmélyíteni az otthon múltját, jelenét és jövőjét. A foglalkozásokat is részben a téma köré építettük.

A Gyerekparlament VII–VIII. osztályos diákokból állt össze, akik a tábor ideje alatt végig kitartóan helytálltak, segítettek a tábor programjának kidolgozásában, az előkészületekben, csoportokat és játékokat vezettek. A Gyerekparlament tagjainak egy része, a média csapata, fotózott, interjúkat, videókat készített helyi, ismert embe­rek­kel, a faluban található rejtélyes, legendás helyeket keresték fel. Ezek az anyagok egy újság és kisfilm formájában jelennek meg szeptember elején. Mindehhez egy ozsdolai dalt, himnuszt is hozzárendeltünk, ami az otthonról szól. A dalt a táborban résztvevő gyerekek írták, és ők is énekelik, ami szintén látható, hallható lesz.

Terveztünk, aztán újraterveztünk, aztán az újat is újraterveztük, de érdekes, izgalmas munka volt. Élményekkel töltődtünk, jó volt a régi gyerekekkel találkozni és újakat is megismerni. Jó érzés maradandót, kézzel fogható, látható szépet nyújtani a nagy közösségnek. Köszönjük a szülőknek, hogy idén is ránk bízták gyerekeiket. Reméljük, hogy nemcsak nyáron, hanem évközi alkalmainkon is találkozunk majd.

Földi Mária szociálpedagógus

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások