Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Boldogabbak a sajtot fogyasztó emberek

Boldogabbak a sajtot fogyasztó emberek Életmód

A sajtokat sokan szeretik, arra azonban csak most derült fény, miért van ez így: boldogabbak leszünk tőlük.

Sokféle sajt létezik, és az is igaz, hogy a vérbeli sajtimádók akár magában is képesek fogyasztani belőle. Arra azonban valószínűleg ők sem gondoltak, hogy a dolognak tudományos oka lehet: brit szakemberek ugyanis úgy vélik, a sajtfogyasztás boldogabbá teszi az embert.

Yahoo Lifestyle által idézett részletek szerint egy közelmúltban zajlott kutatás során a tejtermékek, illetve a sajtok hatására voltak kíváncsiak. A vizsgálatban 30-an vettek részt, és mindegyiküknek ugyanazt kellett csinálni: sajtokat, illetve sajtokat nem tartalmazó ételeket fogyasztottak.

Hirdetés
Hirdetés

A kutatók a páciensek agyhullámait mérő EGG-vel és pszichológusokkal vágtak bele a kísérletbe. Utóbbiak az önkéntesek testbeszédét, illetve vokális reakcióit figyelték. Amikor a résztvevőknek tejtermékeket, köztük vajat, tejszínt és sajtot szolgáltak fel, átlagosan 25 százalékkal elégedettebbek voltak, mint amikor nem ilyen ételeket kóstoltattak velük.

A kísérleten dolgozó egyik pszichológus, Peter Collett szerint az emberek általában nem tudják befolyásolni az agyhullámaik működését, így egy ilyen tanulmány, illetve a felhasznált eszközök pontosabb képet adnak arról, hogyan is érzik magukat a páciensek a tejtermékek fogyasztásakor.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások