Felhívás!

A telefonon akár 9 napig is életben maradhat a vírus

A telefonon akár 9 napig is életben maradhat a vírus Életmód

A telefonodon akár kilenc napig is életben maradhat a koronavírus, hogy ha nem fertőtleníted azt megfelelőképpen. Amíg mindenki azt hangoztatja folyamatosan, hogy minél többször mossunk kezet a pandémia alatt, addig a mobiltelefonok, fül- és fejhallgatók ugyanakkora higiéniai problémát jelenthetnek, ne feledkezzünk meg a tényről, hogy naponta több mint százszor hozzámatatunk.

Kutatások kimutatták, hogy a COVID-19 számára megfelelő körülmények között, a fémen, üvegen vagy műanyagon akár egy hétig is megél. Nigel McMillan, a Griffith egyetem professzora, fertőző betegségek és immunológia szakembere, most azt tanácsolja, hogy fokozottan vigyázzunk, amikor nyilvános helyeken használjuk a telefonunkat.

„Minél nedvesebb a felület, annál tovább marad életben a COVID-19” — tette hozzá — A legbiztonságosabb úgy tekinteni a telefonunkra, mint a karunk nyúlványára, vagyis bármi, ami a kezünken, a telefonunkon is megtalálható.”

Azt tanácsolja továbbá, hogy ne rakjuk le telefonunkat random helyekre, ha tehetjük. Mindig takarítsuk, ha valaki más hozzáér, lehetőleg olyan kendővel, ami 60-70 százalékban alkoholos. „A vírus sokkal tovább marad életben, mint gondolnád” — hangsúlyozza a professzor.

(metro.co.uk)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.