Felhívás!

A távmunkát végzők több mint egynegyedének rosszabbodott a lelkiállapota

A távmunkát végzők több mint egynegyedének rosszabbodott a lelkiállapota Életmód

A járvány miatt otthonról dolgozó romániaiak fele örül annak, hogy így nem kell időt töltenie a forgalomban, több mint egynegyedük azonban úgy véli, hogy rosszabbodott a lelkiállapota – derül ki egy közvélemény-kutatásból.

A Reveal Marketing Research felmérése szerint a megkérdezettek 45 százaléka a rugalmas munkabeosztást tekinti az otthoni munkavégzés fő előnyének, 42 százalékuk pedig azt, hogy ezáltal több időt tölthet a családdal.

Mindazonáltal a közvélemény-kutatásban részt vevők 26 százaléka azt állítja, hogy rosszabbodott a lelkiállapota.

A romániai lakosság 79 százaléka úgy véli, hogy az otthoni munkavégzés esetükben ugyanolyan hatékony vagy még hatékonyabb, mint az irodai, 44 százalék azonban azt állítja, hogy így több órát dolgozik.

A megkérdezettek csaknem fele azt válaszolta, hogy bizonyos tekintetben kényelmesebb otthonról dolgozni, 56 százalék azonban úgy véli, hogy az otthoni környezet nem megfelelő a munkához, nincs kényelmes íróasztaluk vagy székük, 36 százalék pedig a nagyobb számítógép-monitort hiányolja.

Az LG Electronics megrendelésére készült felmérésben részt vevők csaknem fele a kanapén vagy a konyhaasztalnál ülve dolgozik, noha a szakemberek folyamatosan figyelmeztetnek arra, hogy a nem megfelelő testtartásból számos probléma adódhat.

Ugyanakkor a válaszadók 86 százaléka felelte azt, hogy az online játékok segítettek nekik kikapcsolódni ebben az időszakban.

“Az online játékok révén tarthatjuk a kapcsolatot barátainkkal, sőt: új ismeretségekre is szert tehetünk. Négyből egy válaszadó mondta azt, hogy a világjárvány alatt az online játékok segítettek nekik kapcsolatban maradni barátaikkal” – állítják a szakemberek.

A közvélemény-kutatás 2020 októberében készült, hatszáz, 18 éven felüli, nagyvárosi személy megkérdezésével, akik részben vagy teljesen otthonról dolgoznak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 24., 11:34
  ÉRTÉKELÉS: -2

  A tavmunka egy nagyon fasza dolog a melosnak, pl a tanarok napi 8 orat letudjak 5 ora alatt, ugy hogy nem hiszem hogy tobbet dolgoznak, persze az senkit sem erdekel hogy a gyerekek semmit sem ertenek a tantargyakbol, nem is beszelve arrol hogy nagyon sok gyereknek nincsen internet elerhetosege, na de az a lenyeg hogya nemetek mar elore tapsolnak mert a kovetkezo 50 evre bisztositva lessz a spargaszedo brigad!

 • User
  Dátum: 2020. november 24., 19:14
  ÉRTÉKELÉS: 1

  11:34 Kedves “tavmunka”😆 Tavakat buherálsz picim?! Jobb lenne a magad dolgával foglalkozni! A tanító/tanár lenyomja az 5 óra “tavmunkát”, előtte dokumentálódik, azaz felkészül órára, órák után felmérőket javít, válaszol a gyerekek kérdéseire a tananyaggal kapcsolatosan!
  Ön ha nem így tapasztalta,sajnálom!
  Ilyen frusztrált szülő gyereke azért nem szeretnék lenni! Inkább szeretném ha 1 gorilla nevel fel. Lehet az emberszabásunak nagyobb az IQ ja! Önnek és az önhöz hasonlóknak az egója! Sajnálom Önt, de tényleg….milyen nevelést kaphatott?! Mit ad át gyerekének/gyerekeinek?! Remélem 1 sincs és így is marad, mert az ilyenekkel a világ nem szebb csak sűrűbb!!!😂

 • User
  Dátum: 2020. november 24., 19:52
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Apropó ” tavmunka”!
  A “lessz” csak lesz! A szöszi is több “s” el írta a f@szt, hogy hosszabb legyen,de….
  Miért nem töltessz le 1 II.osztályos tankönyvet?! Rád férne!!! A 90 es évektől sokat romlott az oktatás! Sok miniszter, sok pártalapon kinevezett tanfelügyelő,igazgató! Szólásszabadság, nemtörődömség! A gyerek 1.000rel nyomja a telefonját,számítógépét, de “onlány” nem tudja használni! 1word, docx kezelése magas mint szamárnak az ábécé! A kedves szülő is odatehetné a szürkeállományt és segíthetné gyerekét! Ha nem megy kérjen segítséget! Sok oktató nagyon szívesen megteszi! Ezért fizetik őket, de ez a szakma nemcsak meló/ tavmunka, hanem HIVATÁS!!!!!😁

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 12:04
  ÉRTÉKELÉS: -1

  “picim” uzenem neked hogy gyerekeim melto nevelest kaptak tollem mint GORILLA, SOKKAL JOBB NEVELEST MINT TE pici baratom , es egyebkent nem frusztralt szulo vagyok csak “picim’ eszedbe juttatom hogy pl Kezdivasarhelyen TOBB ISKOLABAN a sikeres eretsegizok szama 2-3 DIAK /ISKOLA !!! Na tessek ere gombot varni es elgondolkodni , hogy hol all a tanugy nivoja becses varosunkban! Ennyit az orak utanni felkeszulesrol , biztos hogy vannak kivetelek es tiszteletem azon tanarok irant viszont a kivetelek taborat egyre kevesebben bovitik, pici baratom, szerintem te sem tartozol a kivetelek koze !