Felhívás!

A pozitív gondolkodás ereje

A pozitív gondolkodás ereje Életmód

Nemrég a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban mutatták be Döme Ibolya Élj igazán című könyvét.

A Zentáról (Vajdaság, Szerbia – szerk.) érkezett közgazdász, rendezvényszervező szerzőt és az érdeklődőket Vántsa Judit könyvtárigazgató köszöntötte házigazdaként, megjegyezve, bár ezidáig csak a világhálóról ismerte, Döme Ibolyát rendkívül aktív személynek tartja, aki „nagyon tudja inspirálni az embereket”. A szerző, miután megjegyezte, harmadszor jár Erdélyben, mozgalmas életútjáról mesélt. „Mélypontok, pozitív, illetve negatív dolgok egyaránt történtek velem, és ez mind kellett ahhoz, hogy megszülessen ez a könyv.” A kötet születéséről szólva hangsúlyozta, „úgy véltem, könyv formájában több emberhez el tudom juttatni azokat a tapasztalatokat, érzéseket, gondolatokat, amelyeknek köszönhetően most itt lehetek.” Hozzátette, „ahhoz, hogy változást érjünk el, mindig egy újabb lépést kell megtennünk. Van, amikor ez saját döntés eredményeként valósul meg, de olykor az élet kényszerít rá bennünket”, hangsúlyozta a két lányát válása után egyedülálló anyaként nevelt Döme Ibolya.

Ez a változás esetében 2003-ban kezdődött, miután tizenegy évig dolgozot vállalkozóként. Súlyos közúti balesetét követően ugyanis az értékrendje teljesen átalakult. „A felépülési időszakban teljesen átértékeltem az életem, az egészség, a lelki béke és a pozitív gondolkodás azóta a legfontosabb számomra”. Bár orvosai kevés esélyt adtak arra, hogy ismét talpraáll, (ugyanis gyakorlatilag mindenem összetört, ami törhetett”, kemény három év kezelés, kórházak, rehabilitáció után ismét megtanult járni, új vállalkozásba kezdett, és megvalósította álmát. „A baleset után, a két gyerek mellett az új vállalkozásommal eljutottam Amerikába, Los Angelesbe, amiről még otthon, ágyban fekve álmodtam, amikor járni sem tudtam”. Los Angeles annyira megtetszett, hogy rendszeresen visszajár, és könyvét harmadik ottjártakor, a Lagoona Beach-en írta meg. „Ott igazi nyugalom, lelki béke, boldogság töltött el, nem voltak zavaró körülmények, így a bennem levő érzéseket, tapasztalatokat papírra vethettem”.

A személyes tapasztalatokon alapuló, tizennégy fejezetre tagolt motivációs könyv címéről szólva elmondta, „azért adtam, mert fontos, hogy élvezzük az életet, és tegyünk meg mindent, hogy jól érezzük magunkat, ehhez azonban fontos a saját út megtlálása, illetve önmagunk felfedezése”. Végszóként megjegyezte, mindannyiunk életében vannak negatív dolgok, de minden nehézség után valami pozitív jön, hiszen semmi sem tart örökké. „Mivel életünk véges, minde percet ki kell használnunk, hogy jól érezzük magunkat”, summázott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.