Felhívás!

A home-office előnyeit vizsgálta egy felmérés

A home-office előnyeit vizsgálta egy felmérés Életmód

Szerte a világon arra kényszerült a felnőttek nagy része, hogy otthonról dolgozzon az új koronavírus pandémia miatt. A 2250 irodai dolgozóval végzett globális felmérés szerint sokan valójában sokkal boldogabbak, amiatt, hogy otthonról dolgozhatnak.

Emellett 77 százalékuk szerint, az otthonról történő munka az egyik leghatékonyabb módja a környezet védelmére is.

Az OnePoll és a LogMein GoTo által készített felmérés célja az volt, hogy feltárják, az irodai dolgozók hogyan élik meg az otthoni munkavégzést. A közvélemény-kutatásban 1000 amerikai irodai dolgozót, 250-250 indiai, Egyesült királysági, brazil és német alkalmazottat, 125 ausztrál irodai dolgozót és 125 új-zélandi alkalmazottat vizsgáltak.

A válaszadók 84 százaléka aggódik az ökológiai lábnyoma miatt, 75 százalékuk pedig bűntudatot érez a munkába való ingázás miatt, a környezetre gyakorolt hatása szempontjából. A megkérdezettek szerint szinte minden nap csak egy órát töltöttek ingázással, most az otthonról való munkavégzéssel így heti öt órát kapnak vissza az életükből.

A kutatásban résztvevők majdnem fele a fizetéscsökkentést is vállalná, ha az azt jelentené, hogy meghatározatlan ideig otthonról dolgozhatna.

Nyilván nem csak a környezeti előnyök számítanak vonzónak a munkavállalók számára. 72 százalékuk pénzmegtakarítást, 66 százalékuk szerint óriási megtérülést jelent az otthoni munkavégzés. 56 százalékuk szerint az előnyök közé tartozik, hogy többet lehetnek családtagjaikkal, 45 százalék szerint boldogabbak, 37 százalékuk szerint pedig termékenyebbek is.

Ezen túlmenően több mint fele élvezi, hogy azt viselhetnek napközben, amit akarnak. 46 százalékuk szerint az egyik legjobb dolog az otthoni munkavégzésben az, hogy közel lehetnek a konyhájukhoz.

(goodnewsnetwork.org)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 30., 20:55
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Románia még pár éve arról áradozott,hogy a világ legjobb internet lefödöttsége van! Lehet,de nálunk lehet minden 10.házban van egy laptop vagy pc!😆

 • User
  Dátum: 2020. május 1., 13:59
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ismerjük a felmérők mentalitását. Senkinek nem árt, ha egy 0 – val megtoldják az eredményt. A nagyszerű felkészülés bizonyítéka. Jó, hogy nem vagyunk kétszer ennyien…

 • User
  Dátum: 2020. május 3., 11:07
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Aki nem értett egyet a véleménymmel: Nem baj, ha ön azt hiszi, hogy okoska. Az előttem szóló azt mondta, hivatalos felmérés szerint minden 10.házban van valami elektronikus eszköz, internet befogásra. Ez közel tíz százalék, amiből az abszólut hibát, lehetőségként levonva szinte 9% is lehet. Na, most a látogatás nélkülis felmérő ezt megerősíti egy 0 – val, kemény tecnikai és földrajzi előnyökkel áldott országokat is elkerülünk. Sőt párunk se lesz a nagyvilágban. Mi ebben a nem értek egyet?

 • User
  Dátum: 2020. május 5., 10:51
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az előttem szóló írta április 30 – án: „Románia még pár éve arról áradozott,hogy a világ legjobb internet lefödöttsége van! Lehet, de nálunk lehet minden 10.házban van egy laptop vagy pc!” Ezt látva szóltam, s ma is igazat. Amivel a hivatalos statisztikát idézi, nem győz le – meg, mert az is már sminkelt. Vagy cinkelt. Ahogy gondoltam.

   • User
    Dátum: 2020. május 6., 19:37
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Két fontos dolgot tudtam meg, köszönöm az újságnak, hogy helyet ad ennek a véleményfalnak: a telefonelőfizetők száma szerint többen vagyunk, mint 22 millión, és a tévék útján is tudnak az internetre fanyalodottak érvényesülni. Itt olvastam, annak a valakinek köszönhetően, aki figyelmeztetett, hogy hivatalos dolgokat olvassak. Plusz azt gondolták rólam valakik, hogy oktalan elhittem, hogy minden tizedik házban van számítógép vagy laptop. Nem hittem semmit, lehet, hogy ennél kevesebb van.

    • User
     Dátum: 2020. május 7., 11:40
     ÉRTÉKELÉS: 1

     Nahát, nekem pont két SIM kártyám van, két kábeles internetem és két TV előfizetésem (mindennek megvan az oka, nem nagyzolásból van így) és nem vagyok egyedül. Vannak céges TV, telefon és internetes előfizetések is. Ugyanakkor egy internet kapcsolatot többen is használnak a családból.
     Tehát van 5,1 millió kábeles és 19,6 millió mobil internet kapcsolattal rendelkező egység, összesen 24,7 millió. Ennek egy része céges előfizetés, egy másik része ugyanazon emberre vagy családra vonatkozik, de a 72%-os internet penetráció nagyon is valósnak tűnik.

 • User
  Dátum: 2020. május 7., 21:10
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Az ilyen, egyes előfizetők, akiknek több kártyájuk van, hordják a dombot a kakas alá, hogy reggelente a 22 millió románokkal kérkedjen. Mondd, hogy nem hamis a hivatalos statisztika!

 • User
  Dátum: 2020. május 9., 0:25
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Meddő vita volt: Nem baj, hogy nem értettél semmit. A kritikát nem bírod, s vakon hiszel a feletteseidben, akik szerintem hazudnak neked. Kár, hogy sokan vagytok ilyenek, támogatjátok a hazugságot és a tömeges csalást – becsapást.

  • User
   Dátum: 2020. május 9., 19:05
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Már megint valaki aki tudja ki vagyok, kik a feletteseim, mivel foglalkozom, stb. Érvek? Nem számítanak. Tények? Azok se. Személyi támadás, vagdalkozás? Jellemző itt is, mint szinte az össze fórumra. Az internetes, arcátlan világ velejárója. Annyira kíváncsi vagyok, hogy azok akik neten szapulják egymást, élőben hogy folyatnák le ugyanazt a társalgást. Civilizáltak maradnának, vagy repkednének a ballibis, sorozos, udmrs, szekus, magyarellenes, homokos, stb. (biztos sok mindent kihagytam) szavak, mint ahogy szokás? Esetleg még tovább is fajulna?
   Aki nem inge, ne vegye magára.