Hirdetés
Hirdetés

50 éve készít játékokat szegény gyerekeknek

50 éve készít játékokat szegény gyerekeknek Életmód

Gyakran halljuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, ám a felgyorsult világunkban gyakran úgy tűnhet, minden csak a vásárlási lázról szól. Ezért számít különlegesnek az amerikai James Annis története, aki már ötven éve azon fáradozik, hogy visszaadja az ünnep igazi értelmét.

Az idős bácsi kézzel faragja ki a játékokat, amit aztán a környéken osztanak szét a szegény gyerekeknek. Az apró ajándék, a kedves meglepetés a világot jelentheti annak, akinek semmije nincs.

Igazi Mikulásnak tartják a kedves bácsit

A 81 éves James Annis népes családban nőtt fel négy testvér mellett, édesapja pedig nem keresett sok pénzt, így már korán tapasztalta, milyen az, amikor nem jut ajándék a fa alá. Amikor felnőtt lett, úgy döntött, nem hagyja, hogy más gyerekek is átéljék ezt, és fából készült játékokat kezdett készíteni. Ezek legtöbbször babák vagy kisautók, de készített már társasjátékot és malacperselyt is.

A z amerikai hadsereg veteránja Floridában, egy 50 ezer fős városban, Sanfordban él, a környékükön pedig számos olyan család van, ahol a létszükségletek kiadásai mellett már nem marad pénz ajándékokra a gyerekeknek. Itt általában az Üdvhadsereg oszt decemberben tartós élelmiszert, ruhákat, és James is már ötven éve felajánlja a játékait, a szervezet pedig ezeket is eljuttatja a rászorulóknak.

Az idős bácsi bár már öt évtizede készíti a kedves kis ajándékokat, és még nem érzi úgy, hogy abba szeretné hagyni, hiszen amíg fűrészt és kalapácsot tud emelni, addig szeretne mosolyt csalni a gyerekek arcára. Minden decemberben nagyjából 300 gyereknek tud aranyos fajátékokat adni, és egész évben azon dolgozik, hogy ezek szépek és szórakoztatóak legyenek. Nem csoda tehát, hogy valódi Mikulásnak tartják, de ezen csak mosolyog, hiszen nem azért csinálja, hogy őt dicsérjék.

(femina.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások