Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2021-től 5%-ra nő a nyugdíjrendszer második pillérjébe fizetendő járulék

2021-től 5%-ra nő a nyugdíjrendszer második pillérjébe fizetendő járulék Gazdaság

2021-től 5%-ra nő a nyugdíjrendszer második pillérjébe fizetendő járulék – jelentette be Florin Cîţu pénzügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető Új-Zélandot és Ausztráliát hozta fel példaként, ahol megerősítették a második pillért, mert „ott van hatékonyság, onnan nőhet a nyugdíjad”.

„Ebben az évben sikerült megmentenünk a nyugdíjrendszer második pillérét azáltal, hogy a 114-es rendeletből eltávolítottuk a tőkeemelési követelményt. (…) 2021-től kezdve fokozatosan, két lépésben visszatérünk a minden aktív korú számára kötelező, nem állami kézben levő, de az állam által szigorúan szabályozott második pillérhez való hozzájárulás növeléséhez. Azt gondolom, hogy a járulék az első szakaszban 5%, majd 6% lesz, úgy, amint azt a törvény előírja. De ez nem elég. A teljes nyugdíjrendszert meg kell reformálni. Világos reform nélkül nem lesz pénz” – mondta Cîţu.

A pénzügyminiszter szerint itt az ideje, hogy egy hosszú távú elképzeléssel jöjjenek, mert „rövid távú szöszmötölés volt bőven az elmúlt harminc esztendőben”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 9., 9:40
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Arrol is irjatok, hogy Raluca Turcan bejelentette, hogy a liberalis kormany tervei kozt szerepel a nyugdijkorhatar folemelese 70 eves korra. Ezert dolgozhattok egy eleten at, hiszen sokan kozuletek meg sem fogjatok erni, hogy nyugdijba menjetek !

  • User
    Dátum: 2020. január 9., 10:58
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nagyon tud a roman kormany hazudni meg szoszmotolni meg kell szuntetni gyorsan a nagy nyugdiakat fololeges penz kiadast pl ul rendorok szaporitasa koran engedik a rendoroket nyugdijba stb sok dolog van meg a nem dolgozo szemelyek ki szurese meg kell teremteni a jo letet nem pedig a fegyveres erot a nep elen ellen orizni hova folyik az alam kaszabol a penz ell a nagy miniszter lopasokat amit torvenyesitenek stb szegyen