Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pénzt hozott az angyal

Pénzt hozott az angyal Kovászna megye

Tegnap megtartották Baróton is az év utolsó soros tanácsülését. Ezúttal a kilenc napirendi pont egyike sem eredményezett különösebb vitát, mindegyiket mondhatni szó nélkül elfogadták a tanácsosok, némely kérdésben mindössze az ellenzéket képviselő Nagy István tette szóvá meglátásait. Jövőre Baróton 4,6%-al nőnek az adók-és illetékek – ezzel is egyetértettek a városatyák. Ez tulajdonképpen nem is emelés, csak hozzáigazítás az idei infláció mértékéhez, hangzott el.

A tanácsülés egy jó hír közzétételével kezdődött, mely arról szólt, hogy a város az elmúlt héten újabb összegeket kapott a kormánytól költségvetés-kiigazításképp, éspedig két alkalommal mintegy 500 ezer lejt. Ezt a pénzt, mint azt Lázár-Kiss Barna polgármester közölte, elsősorban számlák kiegyenlítésére, valamint működési költségekre fordítják.
A polgármester azonban megjegyezte, hogy az év során pénzügyileg korántsem volt ennyire megnyugtató a helyzet a baróti hivatalnál, mint most, ugyanis ősz elején nagyon megürült a kassza, s akkor még azt sem lehetett tudni, hogy a novemberi fizetéseket miből fedezik. Ám később helyrebillent az egyensúly, melyen csak javított a kormány mostani „angyala” – részletezte az elöljáró.

Hirdetés
Hirdetés

Nagy István tanácsos örömét fejezte ki amiatt, hogy nyolc év „büntetés” után Barót újra ilyen szép összegekben részesül, és reményét fejezte ki, hogy a pénz elköltésének látszata is lesz, azonban végül megjegyezte, hogy meglátása szerint Barót egyre inkább az állami pénzekből él semmint saját jövedelméből, mely tényen azért érdemes lenne elgondolkodni – mondta.
A polgármester úgy vélte, jó lenne, ha a város előre tudná, mennyi pénzből gazdálkodhat az év folyamán, és úgy fogalmazott, ahhoz, hogy jól menjenek a dolgok, Barót legalább ennyi pénzt jövőben is kellene kapjon az államtól.
A 2020-as évi adók és illetékek megállapításának napirendi pontjához érve Lázár-Kiss Barna úgy fogalmazott, hogy Baróton és a hozzátartozó falvakban csak minimális, az évi infláció rátájához igazított, az adótörvénykönyv előírásai szerinti 4,6%-os adóemeléssel kell számolni, egyéb „nem változik”.
Az ülés végén a polgármester köszönetet mondott a tanácsosoknak, amiért az év folyamán támogatták őt döntései elfogadásában. Úgy vélte, „mindegyik tanácsos azt nézte, hogy a városnak jó legyen”, és azzal a reménnyel, hogy jövőben a költségvetés is átláthatóbb, és főleg egész évre elegendő lesz, egy pohár pezsgővel elbúcsúztatták az óévet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük