Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Betörés a központban

Pénteken – a polgárok kíváncsiskodó tekintete kíséretében – Sepsiszentgyörgy kellős központjában vizsgálódtak a rendőrök, miután riasztották őket, hogy előző éjszaka kifosztottak egy élelmiszerboltot, ahonnan több doboz cigarettát vittek el a betörők. Nyomozás indult az ügyben – tájékoztatta lapunkat a megyei rendőrség szóvivője. 

dav

Fiatalodik az esketőterem

Megérett a sepsiszentgyörgyi esketőterem egy alapos felújításra, a város vezetősége a csütörtöki tanácsülésén meg is szavazta a kivitelezési terv dokumentációjának jóváhagyását. A beruházás összértéke 4,7 millió lej. Az 1880-ban épült központi épületet, amelyben a házasságkötő terem helyet kapott, kívül-belül rendbe teszik. Szigetelik és újrafestik, a tetőzetet, az erkélyeket, a bejárati fémkaput is felújítják, hőszigetelő nyílászárókkal helyettesítik a régi ablakokat. A terv előírja egy hidraulikus lift beépítését is, amely a fogyatékkal élőket szolgálja majd. Belül modern belső tereket alakítanak ki, falakat bontanak és építenek, a jelenlegi fűtési és világítási rendszert is újragondolják. Utoljára 1984-ben dolgoztak a berendezésen, rászolgált a korszerűsítésre. Sztakics Éva alpolgármester elmondta, a 4.750.142 lej értékű munkálatok több szakaszban zajlanak majd, és mintegy három év alatt fejezik be őket.
Hamarosan a Székely Mikó Kollégium főépületének, régi épületének (volt Jókai-nyomda) és bentlakásának felújítása is megkezdődik a Nemzeti Helyi Fejlesztési Programnál megnyert pályázat eredményeképpen. Ugyan már lezajlott a közbeszerzési eljárás a tervezésre és kivitelezésre, de az árak időközben történt változása miatt most módosítani kellett a 2014-ben elkészült költségbecslést, erről is szavazott a tanács. Végül a város saját költségvetéséből 16,5 millió lejjel járul hozzá a munkálatokhoz, míg a kormány 8 millió lejt utal erre a célra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük