Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aszfaltozásra készülnek

Aszfaltozásra készülnek Kovászna megye

Szentkatolnát, Imecsfalvát és Martonfalvát érintő aszfaltozásra készülnek Szentkatolna községben. Az ehhez szükséges anyagiakat már elkülönítették, a munkálatokat pedig még ebben az évben befejeznék – tájékoztatott Tusa Levente polgármester.

A szenkatolnai önkormányzat a helyi költségvetésből 1 millió 420 ezer lejt hagyott jóvá aszfaltozásra. Ebből az összegből Martonfalván a buszmegállótól az iskoláig, Szentkatolnán a templom előtti résztől a vasúti átjáróig, vagyis a régi tyúkászat irányába, illetve Imecsfalván a busz­meg­állótól az elágazásig fognak aszfaltot öntetni. Az ehhez szükséges dokumentációk már elkészültek, a közbeszerzés megtörtént, a munkálatokat egy Kovászna megyei cég fogja elvégezni. A tervek szerint hamarosan hozzálátnak a munkához.

Hirdetés
Hirdetés

E mellett 500 lejt hagytak jóvá a helyi költségvetésből arra, hogy a 121-es megyei úttól a vasút felé olyan 350–400 méteren aszfaltot öntsenek Imecsfalván. Az ehhez szükséges dokumentációkat jelenleg készíti elő a polgármesteri hivatal.

Tusa Levente megjegyezte: ezen kivitelezések mellett odafigyelnek a mezei utak járhatóságára, amiknek karbantartásáról saját földgyaluval gondoskodik az önkormányzat. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük