Felhívás!

Lenne megoldás

Lenne megoldás Kovászna megye

Megyeszékhelyi lakók jelezték lapunknak, hogy esőzéskor házaik, tömbházaik előtt több ponton meggyűl a víz, strandszerű látvány fogadja az arra haladókat, és ami ennél is aggasztóbb, hogy a nagy tócsákon átszáguldó sofőrök miatt egyes helyeken a sárlé az ingatlanokat is elrondítja.

A heves esőzések után a sepsiszentgyörgyi Híd utcában kialakuló áldatlan állapotokról már korábban is beszámoltunk, azóta változatlan a helyzet, a lakók kénytelenek forgalmistát játszani, a magánházak előtti járdán lassításra inteni az arra haladó sofőröket, hogy az autók kerekei ne verjék be a vizet a lakások pincéibe, az udvarokra.

A Grigore Bălan út nemrég korszerűsített szakaszán – a Mikes Kelemen utcával való kereszteződéssel átellenben – is komoly vízmennyiség gyűl fel. Az itt parkoló autók kerekeit ijesztőn ellepi a víz, a kis utcai tavakba belehajtó sofőrök sokszor a járókelőket is megfürdetik.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok érdeklődésünkre elmondta, több ilyen helyszínt azonosítottak városszerte.

– Tudunk a jelenségről. Több módszert kipróbáltunk, foltozástól kezdve a sáncvágásig, de csak annyit értünk el, hogy a víz más helyen gyűlt fel. Az utakat felújító cégek ennyire képesek: számtalan modern kütyü segítségével is hagynak olyan nyomokat, amelyekről egyből ők jutnak az eszünkbe utólag… Lenne egy megoldás, de az új aszfaltot meg kéne vágni (ami nem kellemes), és ráccsal ellátni: a módszert a hivatal technikai bizottsága elé szeretném terjeszteni. El kell döntenünk, hogy új aszfaltot szeretnénk-e vízzel, vagy megvágottat víz nélkül – avatott be a városgondnok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások