Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kovásznáig ért az utazó

Kovásznáig ért az utazó Kovászna megye

Komáromtól Dardzsilingig kerékpárral indult útnak az anyaországi Zichó Viktor, akivel hétfőn találkozott a helyi önkormányzat küldöttsége, illetve a Fiatalok Kovásznáért Szervezet tagjai.

A 26 éves energetikai mérnök, fotós, videós Zichó Viktor lapunknak elmondta: azért tervezi bejárni Kőrösi Csoma Sándor Dardzsilingig tartó útvonalát, mert olvasta a tibetológus utazásáról szóló könyvet, lenyűgözőnek találta a tudós teljesítményét mind utazásban, mind kutatómunkában, és kedvet kapott hozzá, hogy bejárja a Nagy útat.

Hirdetés
Hirdetés

A fiatal egy hete indult el Komáromból, hétfőn Kovásznán járt, ahol a helyi fogadóbizottsággal a városnézés mellett ellátogattak Csomakőrösre, a keletkutató emlékházába. A küldöttségtől többek között csomakőrösi diót kapott, valamint két Szülőföld emlékére feliratot viselő piros, fehér, zöld szalagot, amelyeket Csoma sírjánál tervez elhelyezni.

Az utazó hétfőn a fürdővárosban szállt meg, tegnap pedig folytatta útját Zágon felé. A tervek szerint 7 hónap múlva érkezik meg Dardzsilingbe. Utazása előtt felvette a kapcsolatot Gazda Józseffel, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület vezetőjével.

Nem ez az első embert próbáló útja Zichónak, egyszer már elkerékpározott szülővárosától a török–iráni határig, az út 5 hétig tartott. Utazásáról beszámol a zicho.hu Instagram-oldalán, valamint www.zicho.hu honlapon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük