Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtökön: 16.30 Pokémon – Pikachu, a detektív (am. kaland, vígjáték, r. sz.); 17.00 Csodapark (am.–sp. animációs vígjáték, m. sz.); 18.30 Gyerekjáték (am. akcióthriller, krimi); 18.45 Sötét zsaruk a Föld körül (am. akció–vígjáték, sci–fi); 20.45 Napszállta (magy.–fr. dráma) 21.00 Csekély esély (am. vígjáték, m. sz.).

Hirdetés
Hirdetés

IN MEMORIAM GÁBOR ÁRON

A Háromszék nem alkuszik programsorozat keretén belül hagyományőrzők bevonásával, katonai tiszteletadás mellett emlékeznek meg Gábor Áronról, halálának 170. éves évfordulója alkalmából. A székelyek híres ágyúöntőjére ma 12 órától kopjafaállítással és végtisztességtétellel emlékeznek az eresztevényi síremléknél, közölte a megyei önkormányzat.

 

HITEL-TALÁLKOZÓ

A sepsiszentgyörgyi unitárius egyház előadótermében ma 18 órától  Szász István Tas A nagy generáció és váteszi üzenetei címmel mutatja be a kolozsvári Hitel nemzetpolitikai szemle (1935–1944) születésének, működésének és elhallgatásának történetét, mának szóló üzeneteit, budapesti újjászületését. Az előadó bemutatja a folyóirat tíz évét feltáró és napjaink olvasatában elmagyarázó, nemrég megjelent művét, és megtekinthető lesz a Hitel történetét 22 kiállítási panelen szemléltető anyag is. A szerzővel a leányfalusi küldöttség részéről Nyíri Csaba nyugalmazott polgármester és Bedő Szilvia, a Ravasz László Könyvtár igazgatója beszélget. Az est házigazdája Czegő Zoltán író, költő és dr. Nagy Lajos író.

 

MŰHELYMUNKA

Július 5-ig tart Csernátonban a Módszertani kézműves és néptánc műhelymunka. Ma Kakas Zoltán, a Székely Nemzeti Múzeum munkatársa „Beszélő kövek” című néprajzi előadása színesíti a délutánt, míg pénteken Both József táncszakelőadó „A tánc és társadalmi környezete” című értekezése nyitja meg a délutáni foglalkozást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük