Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fákat döntött ki a vihar Háromszéken, leállt a vasúti forgalom Bükszád és Málnás között

Fákat döntött ki a vihar Háromszéken, leállt a vasúti forgalom Bükszád és Málnás között Kovászna megye

A Kovászna megyén szerda délben áthaladt vihar több helyen fákat döntött ki, akadályozva a közlekedést és dolgot adva a hivatásos és önkéntes tűzoltóknak egyaránt. Egy kidőlt fa a vasúti közlekedésben is fennakadást okozott.

A katonai tűzoltókat többek között Kézdivásárhelyre és Bálványosra riasztották kidőlt fák eltávolítása érdekében, míg az önkéntes alakulatok közbelépésére Gelencén és Előpatakon volt szükség.

A Kovaszna Megyei Hegyimentő Közszolgálat egyik egysége éppen a Bálványosról tartott hazafelé, amikor elkapta őket a vihar, és az útra dőlt fák miatt megállni kényszerült. Miután jelentették az incidenst a katasztrófavédelmi felügyelőségnek, a hegyimentők a lázárfalvi közbirtokosság és a Grand Hotel Bálványos egyik alkalmazottjának segítségével felszabadították az utat, lehetővé téve az autók közelkedését. Az esetről a Facebook oldalukon számoltak be.

A vihar a vasúti közlekedésben is gondokat okozott, Sepsibükszád és Málnás között leállt a vasúti forgalom, miután egy fa elszakította a felsővezetéket.

Az incidens nyomán senki sem sérült meg, és egyetlen vonat sem kényszerült megállásra a vasúti vonalon.

(Covasnamedia/Salvamon Covasna)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük