Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Kovászna megye

Egy nap a medvekárok bejelentésére

Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala felhívja a figyelmet, hogy 24 órán belül írásban szükséges jelenteni a medvék által okozott károkat a hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában. A bejelentés az okozott károk anyagi megtérítése és a medvék esetleges eltávolítása miatt szükséges.

Az 2008/1679-es kormányhatározat értelmében minden esetben csupán 24 óra áll rendelkezésre a károk bejelentésére. A bejelentéseket követően a polgármesteri hivatal az illetékes intézményekkel közösen intézkedik a károk megtérítésének érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Pénteken szúnyogirtás Szentgyörgyön

A megyeszékhely önkormányzata értesíti a lakókat, hogy pénteken, július 5-én szúnyogirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgy területén. Péntek reggel 6 és 9 óra között repülőgépből permeteznek a város egész területén, este 21 és 24 óra között pedig földi permetezéses módszerrel irtják a szúnyogokat a város parkjaiban és a tömbháznegyedekben. A permetezés során a repülőből PERMEX 22-es típusú vegyszert, a földi permetezés során pedig Detral Super vegyszert használnak. Mindkét típusú vegyszer megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik az Egészségügyi Minisztérium részéről, és nem jelentenek veszélyt az egészségre.

Ingyenes meghallgatás

Szerdán 10 órától a Kovászna megyei prefektúra épületében meghallgatást tart a nép ügyvédje, Cătălina Dinu brassói területi szakértő. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük