Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Három nap szórakozás

Szentivánlaborfalva sem akar lemaradni a községközponttól, ha Uzonban három napig ünnepeltek, hasonlóképpen cselekszenek ők is. E hétvégén péntektől vasárnapig nyújtanak a Szentivánlaborfalvi Ifjak Alakulata (SZIA) által szervezett különböző rendezvények szórakozási lehetőséget, alkalmat a tapasztalatcserére, a sportra, a közösségi együttlétre.

Pénteken este beer(sör)ponggal és pingponggal kezdődik a „nagy menet”. Szombaton a halászoknak korán kell kelni, hogy a holtárokból kifogják a legnagyobb halat, amivel aztán eldicsekedhetnek… 10 órakor ünnepélyes megnyitó a futballpályán, majd főzőverseny és a saját készítésű borok és pálinkák mustrája következik. Délben a községbeli méhészek találkoznak, hogy legfontosabb gondjaikat megbeszéljék, majd erőverseny, autóverseny, óriáskürtőskalács-sütés szerepel a programban. Este már lehet lazítani a csocsóbajnokságon vagy a Feketeügy zenekarral, de ha nem velük, akkor a Fúvó Shock-kal vagy Dj Brnyval, ha valaki bírja az éjszakázást.

A futballpályán megtartott szabadtéri istentisztelet és a katolikus templombeli ünnepi szentmise után a gyermekprogramok következnek, a nagyobbaknak, idősebbeknek lesz bicikliverseny, büntetőrúgó-verseny, női csocsó, férfi csocsó. 18 órától pedig a Laborfalvi Róza Nőszövetség kórusának az előadását nézhetik meg az érdeklődők.

19 órakor kerül sor a versenyek díjkiosztóira. Aki nem nyert semmit, a tombolán még szerencsét próbálhat. Az est szimbolikus fényei lesznek a Székely István dalkör és a Hidi Band, az igazi fényeit a rendezvény végét jelentő tábortűz és a lampionok nyújtják, amelyeket égnek-szélnek eresztenek az ünneplők. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük