Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Beruházás uniós segítséggel

A Kovászna megyében működő, európai uniós pénzből épített lécfalvi Integrált Hulladékkezelő Központ nemcsak működésében számít egyedinek az országban, hanem tudatosító kampányai tekintetében is. Oltean Csongor EP-képviselőjelölt, a MIÉRT elnöke az üzemben tett látogatása során a környezettudatosságra és az európai uniós források hatékony felhasználására hívta fel a figyelmet.

Oltean Csongor elmondta: „A jövőben is hasonló uniós kezdeményezésekre van szükség, amelyek a környezettudatosságot és Erdély fejlődését népszerűsítik, azzal a céllal, hogy megőrizzük és élhetőbbé tegyük Európát – és azon belül Erdélyt – a következő generációk számára. A hulladék-feldolgozó a megyei önkormányzat legnagyobb uniós pályázatból megvalósított beruházása, közel húszmillió eurós befektetésről van szó, amely új munkahelyeket teremtett a településen, és nap mind nap élhetőbbé teszi a környezetünket. Érdemes elgondolkodni azon, hogy 40 év alatt 280.000 tonna újrahasznosítható hulladék 100.000 futballmezt, 2.800.000 biciklit, valamint 140.000 ki nem vágott fát jelent. A fiatalok nagy része változtatna életmódján, ha tudná, hogy ezzel segítené a környezetét” – fogalmazott Oltean, aki Erdély-szerte szorgalmazni fogja a környezettudatosító kampányt.

Hirdetés
Hirdetés

A 16 hektáros területen fekvő Integrált Hulladékkezelő Központot működtető Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD) vezetője, Ambrus József elmondta, hatvan személynek biztosítanak munkahelyet. Egész megyét felölelő tudatosító kampányt folytatnak, melyben évente hétszáz gyereket szólítottak meg, idén pedig az ezret is meghaladják.

(MIÉRT-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük