Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazai pályán a címvédésért

Hazai pályán a címvédésért Sport

A Román Kosárlabda-szövetség döntése értelmében zsinórban harmadszor is Sepsiszentgyörgy rendezheti a női Román-kupa négyes döntőjét. Az eseménynek a Sepsi Aréna ad otthont március 30–31.-én.

A Román Kosárlabda-szövetség székházában tartott tegnapi sorsoláson eldőlt, hogy megismétlődhet a legutóbbi finálé, tudniillik a címvédő és háromszoros kupagyőztes Sepsi–SIC a Brassói Olimpia, míg a tavalyi ezüstérmes Szatmárnémeti VSK a Phoenix Konstanca csapatával játszik a március 30-ai elődöntőben. A két győztes a március 31-én esedékes döntőbe jut.

A szakszövetség idén visszatért a Final Four formátumhoz, miután az utóbbi két évben nyolcas döntőben dőlt el a kupagyőztes kiléte. A Sepsi–SIC három évvel ezelőtt, 2016-ban épp mostani elődöntős ellenfelét győzte le a fináléban, annak otthonában, Brassóban (87–49), a legutóbbi négyes döntő záróakkordjaként. Az azóta rendezett két Final 8-ben Târgovişte, illetve a Sepsi–SIC diadalmaskodott.

Hirdetés
Hirdetés

Az oda-vissza alapon zajlott negyeddöntőben a Sepsi–SIC 158–111 arányban búcsúztatta az Aradi ICIM-et, Brassó 135–106 arányban múlta felül a Kézdivásárhelyi SE-t, míg a másik oldalon Szatmárnémeti 156–81-es összesítéssel iskolázta le Târgoviştét, Konstanca pedig 128–109-re lépte le Alexandriát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük