Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Johannis szerint nem biztos, hogy Románia 2024-ben készen fog állni az euró bevezetésére

Johannis szerint nem biztos, hogy Románia 2024-ben készen fog állni az euró bevezetésére Gazdaság

Elhamarkodott lenne részéről kijelenteni, hogy Románia 2024-ben készen fog állni az euró bevezetésére – mondta pénteken Brüsszelben Klaus Johannis államfő.

Viorica Dăncilă miniszterelnök múlt héten úgy nyilatkozott, mindent megtesz annak érdekében, hogy Románia 2024-ben csatlakozzon az euróövezethez. E kijelentés kapcsán kérdezték meg az elnöktől az újságírók, szerinte készen fog-e állni az ország 2024-ben az euró bevezetésére.

„Ugyan 2024 elég messze van még ahhoz, hogy addig felkészülhessünk, ha a jelenlegi helyzetet nézzük, a strukturális reformok hiányát, elhamarkodott lenne részemről kijelenteni, hogy készen fogunk állni. Természetesen mindannyian azt szeretnénk, hogy az euróövezet tagjai legyünk, és a megfelelő pillanatban felkészültek leszünk” – fogalmazott az államfő.

Hirdetés
Hirdetés

Johannis hozzátette, az elmúlt években több ilyen céldátum is elhangzott Romániában.

„Néhány évvel ezelőtt azt mondták, hogy 2019-ben készen fogunk állni, aztán hogy majd 2021-ben. Jó dolog nyilatkozatba foglalni, hogy akarjuk ezt, de korainak tartom pontos határidőket szabni” – nyomatékosította az elnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük