Hirmondo

Röviden

Hótalanításra készen

Kovászna város önkormányzatának nem jelentett gondot a hótalanítás: a munkálatokat a Gos-Trans-Com városgazdálkodási hivatal, illetve az önkormányzat a saját gépeivel végzi. A város ügykezelésébe tartozik a Kovászna és a Kommandó közti útszakasz karbantartása is, ott Kovászna Megye Tanácsa fedezi a hótalanítási költségeket. Ez utóbbi szakasz karbantartására vonatkozó licit kiírás alatt van, ez idáig egy vállalkozó jelentkezett, korábban senki nem jelentkezett a legelső kiíráson.

 

Diákszínpad

A kovásznai Minicinis diákszínpad november 23-án, pénteken 18 órától a Kovásznai Művelődési Központban adja elő Ion Creangă: Ivan Turbincă című művét (román nyelvű előadás). Színpadra alkalmazta és rendezte Bogdan Fanariu.

 

Népfőiskola

November 27-én, kedden 18 órától a kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében kerül sor a Fábián Ernő Népfőiskola keretén belül Dr. Székely Zsolt: Felső-Háromszék településfejlődése az őskortól a 17. századig című tanulmánykötetét. Házigazda Balogh Zoltán református esperes, a Népfőiskola programfelelőse.

 

Adventi gyertyagyújtás

December 2-án, vasárnap 17 órától a Városi Művelődési Ház előtti téren kerül sor az adventi koszorú első gyertyájának a meggyújtására.

 

Székelyföld Kovásznán

December 4-én, kedden 18 órától a kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében kerül sor a Fábián Ernő Népfőiskola keretén belül a Székelyföld folyóirat novemberi tematikus lapszámának bemutatójára, amely az Első Világháború eseményeire reflektál. Házigazda Balogh Zoltán református esperes, a Népfőiskola programfelelőse, meghívott szerző Gazda József író.

 

Látogatható tárlatok

November folyamán a Kovásznai Kádár László Képtárban a Vándorló/Kóborló című 26. Incitato művésztábor kiállítása látogatható.

Belépődíj 2 lej, diákkedvezménnyel 1 lej. Szervezett csoportok jelentkezhetnek a 0762.674.516-os telefonszámon.

Gazdáné Olosz Ella Képzőművészeti Galériában a kovásznai művésznő reprezentatív alkotásaiból álló gyűjteményes kiállítás a kovásznai Városi Művelődési Házban tekinthető meg. A belépés ingyenes.

Hozzászólások