Felhívás!

Kezdődik a síszezon Kovásznán

Kezdődik a síszezon Kovásznán

Téli sportok kedvelőit várják a kovásznai Lőrincz Zsigmond sípályára, ami december 17-től kezdi meg működését. A síelés mellett adott lesz a lehetőség szánkózásra, valamint korcsolyázásra is.

 

Gyerő József polgármester beszámolt arról, hogy a sípályán idén már az a három hóágyú fog működni, amiket uniós és helyi pénzből vásárolt az önkormányzat. Ez mellett pályáztak egy nagyobb kapacitású vízpumpa és egy beléptető rendszer megvásárlására, ezek jelenleg a közbeszerzés fázisában vannak. Az elöljáró megjegyezte: a nagyobb kapacitású pumpa hiányában a kisebb teljesítményűt fogják használni, reméli, hogy elfogadható eredménnyel.

A sípálya mellett található a menedékház is, ahol a licitre írnak ki egy helyiséget, amennyiben bérbe veszik, akkor nassolnivalót vásárolhatnak az arra járók. A szezonra való tekintettel az önkormányzat kijavíttatta a sípálya kerítését. A működtetésre vonatkozó határozat értelmében a pálya december 17-től kezdi meg működését és egészen március 31-ig tart nyitva.

A felvonók használata egy alkalommal 3 lejbe kerül. Természetesen bérletek is vásárolhatóak. A 10-15 óra között érvényes bérlet 24 lejbe kerül személyenként, a 15-21 órás intervallumra 32 lej, az egész napos 46 lej, a hétvégi (kétnapos) pedig 66 lej.

A szánkó- és a korcsolyapálya díja másfél órára 10 lejbe került. Minden szolgáltatás esetén ötven százalékos árkedvezménybe részesülnek a diákok, egyetemisták (25 éves korig), illetve a nyugdíjasok. A téli sportokhoz szükséges eszközök bérelhetőek lesznek a sípályánál.

A sípálya (és a hozzá tartozó korcsolya- meg szánkópálya) hétfőn zárva van, a többi hétköznap 15-21, a hétvégén pedig 10-21 óra között tart nyitva. Speciális program: december 24-én 10- 17, december 25-én 15- 21, december 31-én 10- 17, január 1-jén 15- 21, február 4- 10-én pedig 10-21 óra között működik. Ez mellett a vakációs időszakban, december 22.- január 13. között 10- 21 óráig várja az érdeklődőket.

A városvezetés reméli, hogy időjárás kedvezni fog a síszezonnak, hiszen Kovászna mint fürdőváros nem csak nyáron népszerű a turisták körében, hanem télen is. Tudniillik azok a hotelek, amelyeknek a nyugdíjpénztárral van szerződésük, általában december elseje után bezárnak. Viszont az olyan szállodák – többek közt a Clermont és a TSS – amelyek az élményturizmusra hajtó vendégeket fogadják, ajánlatukba a téli szabadidős tevékenységüket – így a síelést, szánkózást és korcsolyázást – is belefoglalhatják, így növelve vonzerejüket.

Hozzászólások