Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Integrált közösségi központra pályáznak

Integrált közösségi központ létesítésére pályázik az uzoni önkormányzat. Az egészségügyi létesítményt elsősorban a hátrányos helyzetűek érdekében hoznák létre PNRR-s pénzalapokból, de mások is hozzáférnének Uzon község lakóin kívül, így a rétyiek és dobollóiak.

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly az egészségügyi minisztérium országos felmérést készített arról, hol szorul a leginkább kiegészítésre az egészségügyi ellátórendszer. A felmérés végeztével összeállítottak egy listát kétszáz településről, ezen a listán Uzon a 128. helyen van, ami nagy reményekre jogosít azt illetően, hogy valóban megkapja a pénzt a község a közösségi központ kialakítására – részletezte az előzményeket Bordás Enikő polgármester. Az önkormányzat már korábban is foglalkozott az egészségügyi célzatú létesítmény létrehozásának gondolatával, mivel az e célra kiszemelt épület, a jelenlegi óvoda jövőre üresen marad. Akkorra ugyanis elkészül a község új építésű, modern napközi otthona, és az öt óvodai csoport átköltözik oda.

Az igényelt 140.400 eurós finanszírozásból a 180 nm felületű épületben különböző egészségügyi szolgáltatásokat tennének hozzáférhetővé, ennek érdekében több intézménnyel is partnerséget kell kötnie az uzoni önkormányzatnak, így az UNICEF-fel, Kovászna Megye Tanácsával, a közegészségügyi igazgatósággal, illetve a rétyi és dobollói polgármesteri hivatallal. Külön finanszírozási keretből és központi szinten lebonyolított közbeszerzés után 60 ezer eurós keretből felszerelés is kerülne a létesítménybe, a fenntartási költségeket a helyi önkormányzatnak kell állnia.

A minimum kétfős személyzetet, akár szakorvosokat a minisztérium fizetné. Ők kivizsgálásokat vagy különböző egészségügyi felméréseket, szűréseket végezhetnek a lakosság körében, a hátrányos helyzetűek ingyen részesedhetnek a szolgáltatásokból. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük